Quesadilla’s met kaas en ei (Broodbuik)

Quesadilla’s met kaas en ei (Broodbuik)

Het recept voor deze quesadilla’s met kaas en ei komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. William Davis is een cardioloog die hartziekten wil voorkomen. Hij verdiepte zich in de gevaren van tarwe en gluten voor onze gezondheid en schreef daarover de bestseller Broodbuik. Het Broodbuik kookboek is daarop een echte aanvulling, met ruim 150 glutenvrije en tarwevrije recepten. Een boek dat je helpt tarwevrij eten in de praktijk te brengen, met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken!

Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Deze simpele en snel te bereiden quesadilla’s staan bovenaan in mijn lijst met smulgerechten voor kinderen. Ze doen het ook uitstekend als bijzonder ontbijt, in een lunchpakket of als een snel avondmaal.”

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 14.99

    Broodbuik kookboek

    William Davis

    • Verlies overgewicht en word gezonder
    • 150 lekkere recepten zonder tarwe en gluten
    • Met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 1 tl boter
  • ½ rode paprika, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • 4 eieren
  • 60 ml melk
  • 60 g geraspte kaas, zoals cheddar, emmenthaler of goudse, in porties
  • 4 broodbuiktortilla’s
  • Broodbuiktortilla's
  • 125 g gemalen blond lijnzaad
  • 4 el amandelmeel/bloem
  • ¼ tl zeezout
  • 2 eieren

Bereidingswijze

  • Voor de broodbuiktortilla's: Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer in een middelgrote kom de lijnzaad- en het amandelbloem en het zout door elkaar. Klop de eieren erdoor tot ze net zijn opgenomen en verdeel het deeg in vier gelijke ballen. Rol elke bal tussen twee vellen bakpapier uit tot een schijf met een doorsnee van 15 cm en leg ze op de bakplaat. Bak ze in de oven in 5 minuten goudbruin.
  • Laat de boter smelten in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Bak de paprika en de lente-ui, onder regelmatig roeren, in 5 minuten zacht. Klop in een kleine kom de eieren los samen met de melk. Giet dit mengsel ook in de pan en strooi er de helft van de kaas over. Bak het mengsel onder regelmatig roeren tot de eieren gaar zijn maar nog vochtig ogen. Dek af en zet apart.
  • Vet een middelgrote koekenpan in en zet hem op halfhoog vuur. Leg 1 tortilla in de pan en strooi er 1 eetlepel van de resterende kaas over. Doe er de helft van het eimengsel op, dan nog een eetlepel kaas en dek het geheel af met een tweede tortilla. Laat de ene kant 2 minuten bakken tot de kaas gesmolten is en draai de tortillasandwich dan om. Bak de andere kant nog 1 minuut. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 14.99

    Broodbuik kookboek

    William Davis

    • Verlies overgewicht en word gezonder
    • 150 lekkere recepten zonder tarwe en gluten
    • Met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 14.99

Dit recept komt uit dit boek

Broodbuik kookboek

William Davis

  • Verlies overgewicht en word gezonder
  • 150 lekkere recepten zonder tarwe en gluten
  • Met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken