Gerookte zalm met zoete aardappel appel rösti

Gerookte zalm met zoete aardappel appel rösti

Dit recept voor gerookte zalm met zoete aardappel appel rösti komt uit Het gezonde darmen kookboek van Christine Bailey. Over dit recept schrijft ze: “Kruidenyoghurt wordt hier met rösti en zalm geserveerd. Zoete aardappel is een smakelijk en voedzaam alternatief voor de aardappel en smaakt bijzonder goed in combinatie met appel.”

Zoete aardappel is zeer voedzaam en zit vol met oplosbare vezels ter ondersteuning van de heilzame darmbacteriën. Daarnaast bevat zoete aardappel carotenoïden, die een beschermende werking op de darmen hebben.

Het gezonde darmen kookboek van voedingsdeskundige Christine Bailey bevat een 30 dagen-programma om je gezondheid te verbeteren. In 5 simpele stappen kun je weer een rustige en gezonde buik krijgen en tegelijkertijd een einde maken aan gezondheidsklachten als (chronische) vermoeidheid, stemmingswisselingen en allergieën. Want een gezonde spijsvertering is de basis van een goede gezondheid.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten gerookte zalm met zoete aardappel appel rösti

Bereidingswijze gerookte zalm met zoete aardappel appel rösti

  • Verwarm de oven voor op 180 °C/gasstand 4. Doe voor de yoghurt in een kom en roer koriander, munt en citroensap erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg voor de rösti de helft van de aardappel 2-3 minuten op de hoogste stand in de magnetron tot hij zacht is. Laat afkoelen en trek de schil eraf. (Je kunt de aardappel ook 1 uur in een op 180 °C/gasstand 4 voorverwarmde oven bakken.)
  • Prak de aardappel in een kom. Rasp de rest van de aardappel en de appel grof op keukenpapier en knijp het overtollige vocht eruit. Voeg aan de kom toe en vroeg het ei en amandelmeel toe. Breng op smaak en roer door elkaar. Als het goed is, behoudt het mengsel zijn vorm. Voeg indien nodig meer amandelmeel toe.
  • Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan op halfhoog vuur. Verdeel het mengsel in twee delen en maak er twee röstivormen van. Leg ze met een grote spatel in de pan. Draai het vuur omlaag en bak 2-3 minuten tot de onderkant goudbruin is. Keer de rösti om en bak nogmaals 2-3 minuten tot de andere kant ook goudbruin is. Zet de pan 5 minuten in de oven om de rösti goed door te laten garen. Serveer met de zalm en een schep kruidenyoghurt erop.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20
  • 30 dagen-programma om je gezondheid te verbeteren
  • Meer dan 70 recepten voor een rustige en gezonde buik
  • Een einde aan gezondheidsklachten als (chronische) vermoeidheid, stemmingswisselingen en allergieën