Chiapudding met appelcompote, frambozen & pistachenoten

Chiapudding met appelcompote, frambozen & pistachenoten

Het recept voor deze chiapudding met appelcompote, verse frambozen & pistachenoten komt uit het boek Happy Body van Amber Rose, Sadie Frost en Holly Davidson. Happy Body, handboek voor mind, body & soul helpt je om je gezond en gelukkig te voelen. Dit holistische handboek geeft je informatie voor een happy, healthy lifestyle. Happy Body bevat 90 recepten, uitleg over yoga, meditatie en ontspanning én tips voor sporten en beweging.

Over dit recept schrijven ze: “Deze pudding zit vol smaak, gezonde vetten en omega 3 van het chiazaad en de melk. Gezonde vetten helpen je spijsvertering stabiliseren. Chiapudding is heel eenvoudig te maken en is ideaal bij lekkere trek. Ik maak meestal wat extra, dat ik in de koelkast bewaar. Met wat vers fruit en kokosyoghurt heb ik dan altijd iets lekkers paraat voor mezelf of mijn zoon. In de koelkast blijft het zeker een week goed.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 340 ml van je favoriete melk, heet
  • 4 el chiazaad
  • 1 grote (bramley)-appel, geschild, klokhuis verwijderd, in stukjes van 3 cm
  • merg van ¼ vanillestokje
  • 1-2 el rauwe honing of dadelstroop
  • 50 g pistachenoten, gehakt
  • boragebloemetjes (eventueel)

Bereidingswijze

  • Giet de hete melk in een kom, voeg het chiazaad toe en roer even door. Laat 5 minuten staan en roer dan nog eens stevig door om eventuele klontjes te verwijderen. Roer na nog eens 5 minuten opnieuw, dek de kom af en laat de inhoud een paar uur of een hele nacht staan. Dat zorgt voor de afbraak van antinutriënten* en maakt het zaad een stuk gemakkelijker te verteren en voedzamer.
  • Maak ondertussen de appelcompote. Doe de appel in een kleine steelpan met een paar eetlepels water en de vanille. Zet de pan op matig vuur en leg er een goed sluitend deksel op. Roer de massa circa 2 minuten nadat hij is gaan borrelen en koken door. Het duurt circa 10 minuten voor de appel gaar is en uit elkaar valt. Ik heb zelf het liefst dat je nog wat stukjes appel ziet, dat hij nog niet helemaal tot moes is gekookt. Voeg honing of dadelstroop naar smaak toe aan de appel.
  • Schep de chiapudding in een andere steelpan met een paar eetlepels water en warm hem weer op.
  • Verdeel de pudding over twee kommen en schep de appelcompote erop. Bestrooi met de gehakte pistachenoten of andere noten. Gehakte geroosterde amandelen zijn er ook heerlijk bij. Boragebloemetjes staan fantastisch op dit gerecht. Serveer warm.

Tip

*Antinutriënten zijn natuurlijke of synthetische bestanddelen die de opname van voedingsstoffen tegengaan. Deze zitten in de schil of beschermlaag van de meeste zaden, noten en granen. Neutraliseer antinutriënten door de zaden, noten of granen een paar uur of een hele nacht te laten weken.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Happy body

Amber Rose en Sadie Frost en Holly Davidson

24,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay