Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Zalm & komkommer met misodressing

Zalm & komkommer met misodressing

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 150 g zalmfilet zonder vel
  • 125 g komkommer
  • 1 el witte misopasta
  • 1 el mirin
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 tl rijstazijn
  • 1 el koolzaad- of arachideolie
  • mespunt fijne kristalsuiker of schepje honing
  • 2 lente-uitjes, bijgesneden en fijngehakt
  • ½ el ingelegde gember, in dunne plakjes
  • 1 tl zwart of wit sesamzaad
  • evt. serveren met minigroente zoals tuinkers of amarant

Bereidingswijze

  • Snijd de zalm in dikke lucifers. Halveer de komkommer en snijd ook die in lucifers (al dan niet geschild en ontpit).
  • Meng de miso, mirin, sojasaus, azijn en olie in een kommetje met de suiker of honing. Roer er de zalm, komkommer, lente-uitjes en gember door en schep alles op twee borden.
  • Bestrooi het gerecht met sesamzaad en eventueel minigroente en serveer het.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij?

Het recept voor deze zalm & komkommer met misodressing komt uit het boek Simpel van Diana Henry. In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is. Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis haalt. Met Simpel inspireert Diana Henry om élke dag lekker te eten.

Over dit recept schrijft ze: “Ik kook pas sinds een paar jaar met miso maar ben inmiddels verslaafd aan die sterke smaak. Sommige soorten zijn heel zoet, andere even hartig als Marmite. Bewaar een geopende pot in de koelkast en eet hem binnen drie maanden op. Je kunt dit ook met tonijn maken. Geef het op witte of bruine rijst of als zodanig.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van