Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Rijstwafelpizza

Rijstwafelpizza

5 / 5. 1

  • 4
  • 5 minuten / oventijd: 10 minuten
  • Ellemieke Vermolen
  • Lunch
  • Kidsproof

Ingrediënten

  • 8 rijstwafels
  • 100 g mozzarella
  • 8 kerstomaten
  • 8 el pesto
  • zout
  • peper
  • blaadjes van 8 takjes basilicum

Verder nodig

  • bakpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de mozzarella en kerstomaten in plakjes.
  • Besmeer de rijstwafels met de pesto en beleg ze met de mozzarella en tomaat. Leg de rijstwafels op de bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten in de oven, tot de mozzarella is gesmolten.
  • Breng de rijstwafelpizza’s op smaak met zout en peper en garneer met het basilicum

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Dit recept voor rijstwafelpizza komt uit het kookboek Lekker gezond van Ellemieke Vermolen.

Over het recept in het boek: ‘Mijn jongste reageert niet altijd goed op gluten, dus probeer ik zo veel mogelijk glutenvrije gerechten op tafel te zetten. Rijstwafels zijn echt een uitkomst. Hij is er gek op en je kunt de wafels met van alles combineren.’

Inkijkexemplaar van