Gado gado salade met gemarineerde tempé

Gado gado salade met gemarineerde tempé

Deze gado gado salade met gemarineerde tempé komt uit het boek Sla Easy van Ida de Haart.

Over de salade in het boek: “Gado gado is een gerecht uit Indonesië dat bestaat uit groenten en verse pindasaus. Superlekker en echt comfortfood. Ik houd ervan om de gado gado uit een kom met
een boel lekkere dingen te eten.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Sla Easy salades

    Ida de Haart

    • Het hele jaar door, druk of niet, zomer of winter, een goed gevulde salade maken
    • 50 verrassende maaltijdsalades & bowls die je snel op tafel tovert
    • Van SLA, de saladebar die heel Nederland verovert
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 100 ml Japanse sojasaus
  • 2 cm verse gember
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 el agavesiroop
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 stengel citroengras
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 tl sesamolie
  • 300 g tempé
  • 1 komkommer
  • 150 ml rijstazijn
  • 150 ml water
  • 300-400 g zilvervliesrijst
  • 400 g sperziebonen
  • 200 g spinazie
  • 250 g taugé
  • supersmeuïge snelle pindasaus
  • Supersmeuïge snelle pindasaus (250 ml)
  • 2 cm gember, geschild
  • ½ teentje knoflook, gepeld
  • 100 g pindakaas, 100% pinda
  • sap van ½ limoen
  • 1 tl rijst- of agavesiroop
  • 1 tl sesamolie
  • ½ tl rode chiliflakes
  • 80-100 ml water

Bereidingswijze

  • PINDASAUS | Meng de gember, knoflook, pindakaas, het limoensap, de rijst- of agavesiroop, sesamolie, rode chiliflakes en het water met een staafmixer of in een blender. Je kunt deze pindasaus ook rustig opwarmen in een pannetje en hem bij een ander gerecht dan salade serveren. Laat hem dan niet te lang koken!
  • Maak de marinade voor de tempé door sojasaus, gember, korianderzaad, agavesiroop, knoflook, citroengras, sjalot en sesamolie even goed te mengen in een blender of met een staafmixer. Snijd de tempé in mooie dunne reepjes en meng de marinade erdoor. Laat dit minimaal een halfuur afgedekt in de koelkast staan. Verwarm na 15 minuten de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Doe deze in een kommetje, giet de rijstazijn en het water erover en laat 15 minuten staan.
  • Kook de zilvervliesrijst volgens de instructie op de verpakking. Kook de sperziebonen ongeveer 5 minuten in een ruime pan kokend water met zout en laat ze afkoelen in koud water.
  • Verdeel de gemarineerde tempé over een met bakpapier beklede ovenschaal en zet deze in het midden van de voorverwarmde oven. Schep de tempé elke minuten even om zodat hij mooi gelijkmatig gaart. Haal hem na 15-20 minuten uit de oven; hij is klaar als hij mooi bruin en krokant is.
  • Verdeel de spinazie over vier grote borden en schep hier de zilvervliesrijst op. Verdeel dan de tempé, sperziebonen, taugé en gemarineerde komkommer erover en serveer de salades met een flinke lepel snelle pindasaus.

Tip

Let op: de tempé in deze salade moet 30 minuten marineren.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Sla Easy salades

    Ida de Haart

    • Het hele jaar door, druk of niet, zomer of winter, een goed gevulde salade maken
    • 50 verrassende maaltijdsalades & bowls die je snel op tafel tovert
    • Van SLA, de saladebar die heel Nederland verovert
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Sla Easy salades

Ida de Haart

  • Het hele jaar door, druk of niet, zomer of winter, een goed gevulde salade maken
  • 50 verrassende maaltijdsalades & bowls die je snel op tafel tovert
  • Van SLA, de saladebar die heel Nederland verovert
15,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay