Het recept voor deze T-bone van bloemkool komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life.

Over dit recept in het boek: “Een vegan variant op de T-bone steak maak je met… bloemkool! Dit lekkere alternatief voor een stuk vlees kun je met tig dingen combineren en zal dus niet snel vervelen. Waarom bloemkool? Amerikanen kwamen erachter dat, wanneer je deze zacht roostert, de textuur bizar dicht bij die van echt vlees komt.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten T-bone van bloemkool

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 oC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de bladeren van de bloemkolen en snijd de bloemkolen in plakken van 2 cm.
  • Leg de bloemkoolsteaks op de bakplaat en sprenkel het citroensap en de olijfolie erover.
  • Pel en pers de knoflook en verdeel deze samen met het paprikapoeder over de bloemkool.
  • Rooster de steaks 15 minuten in de hete oven en keer ze daarna om. Rooster ze nog 10 minuten.
  • Schenk voor de sriracha-mayo de aquafaba in de keukenmachine en mix 2 minuten. Voeg dan peper, zout, suiker en uienpoeder toe.
  • Laat de machine draaien en voeg lepel voor lepel de olie toe. Voeg als laatste de mosterd en srirachasaus toe.
  • Bedruppel de bloemkool met de sriracha-mayo en strooi de pompoenpitten en gehakte hazelnoten erover.

Tip

Een alternatief voor bloemkool? Probeer eens aubergine of witte kool.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99

Dit recept komt uit dit boek

Easy vegan 2

Sanne van Rooij

  • Een bewustere lifestyle, meer energie en happiness
  • Ontdek hoe lekker en toegankelijk de vegan-keuken echt is
  • Boordevol internationale recepten, van vegan Aussie barbecue en Californian summer rolls tot old school UK veggie brekki