Sandwich roggebrood met zalm, gember en limoen

Sandwich roggebrood met zalm, gember en limoen

Dit recept voor een sandwich roggebrood met zalm, gember en limoen komt uit Het beste dieet ter wereld kookboek van Christian Bitz & Arne Astrup. Een heerlijk simpel hoofdgerecht!

In hun boek delen Christian Bitz en Arne Astrup diverse recepten voor ontbijt, tussendoortjes, lunch, avondeten, toetjes en basisrecepten. De drie basisprincipes van hun dieet:

  1. Eet koolhydraten met een lage glykemische index
  2. Eet meer eiwitrijke voeding
  3. Eet koolhydraten en eiwit in de juiste verhouding (eiwit-koolhydraten: 1:2)

Hun dieet is gebaseerd op het grootste dieetonderzoek ter wereld, DiOGenes.

Over avondeten schrijven Christian Bitz en Arne Astrup: “Of je nu alleen eet of samen met anderen, voor succesvol afvallen is de avondmaaltijd doorslaggevend. Hier kan het qua samenstelling en calorieën namelijk gruwelijk misgaan. Daarom hebben we een heleboel avondmaaltijden samengesteld die je zowel in kleine als grote porties kunt bereiden, voor als er meer mensen mee-eten of als je graag wat wilt invriezen. Diverse recepten bevatten helemaal geen traditionele bijgerechten als rijst, pasta en aardappelen. Hierdoor krijg je meer variatie en een ander verzadigingsgevoel.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het beste dieet ter wereld kookboek

    Christian Bitz en Arne Astrup

    • Blijvend en verantwoord slank en gezond met eiwitrijke voeding en de juiste koolhydraten
    • Gebaseerd op het grootste dieetonderzoek ter wereld
    • Gezonde en heerlijke recepten en weekmenu's
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ingrediënten

  • 120 g zalm, in plakken
  • zout en peper
  • 1 tl versgeraspte gember
  • sap en fijngeraspte schil van 1 limoen
  • 1 sneetje roggebrood, geroosterd
  • 3 radicchiobladeren (of een andere bittere sla)
  • 1 ei, zachtgekookt en gehalveerd
  • verse dille

Bereidingswijze sandwich roggebrood met zalm

  • Leg de zalm op een bord, bestrooi met zout en peper en schep de gember en het limoensap en -raspsel erover.
  • Bouw je sandwich op: begin met het brood, dan de zalm, sla en het ei. Bestrooi met de dille.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het beste dieet ter wereld kookboek

    Christian Bitz en Arne Astrup

    • Blijvend en verantwoord slank en gezond met eiwitrijke voeding en de juiste koolhydraten
    • Gebaseerd op het grootste dieetonderzoek ter wereld
    • Gezonde en heerlijke recepten en weekmenu's
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het beste dieet ter wereld kookboek

Christian Bitz en Arne Astrup

  • Blijvend en verantwoord slank en gezond met eiwitrijke voeding en de juiste koolhydraten
  • Gebaseerd op het grootste dieetonderzoek ter wereld
  • Gezonde en heerlijke recepten en weekmenu's
19,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay