Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Sandwich roggebrood met zalm, gember en limoen

Sandwich roggebrood met zalm, gember en limoen

5 / 5. 1

Ingrediënten

  • 120 g zalm, in plakken
  • zout en peper
  • 1 tl versgeraspte gember
  • sap en fijngeraspte schil van 1 limoen
  • 1 sneetje roggebrood, geroosterd
  • 3 radicchiobladeren (of een andere bittere sla)
  • 1 ei, zachtgekookt en gehalveerd
  • verse dille

Bereidingswijze sandwich roggebrood met zalm

  • Leg de zalm op een bord, bestrooi met zout en peper en schep de gember en het limoensap en -raspsel erover.
  • Bouw je sandwich op: begin met het brood, dan de zalm, sla en het ei. Bestrooi met de dille.

Dit recept voor een sandwich roggebrood met zalm, gember en limoen komt uit Het beste dieet ter wereld kookboek van Christian Bitz & Arne Astrup. Een heerlijk simpel hoofdgerecht!

In hun boek delen Christian Bitz en Arne Astrup diverse recepten voor ontbijt, tussendoortjes, lunch, avondeten, toetjes en basisrecepten. De drie basisprincipes van hun dieet:

  1. Eet koolhydraten met een lage glykemische index
  2. Eet meer eiwitrijke voeding
  3. Eet koolhydraten en eiwit in de juiste verhouding (eiwit-koolhydraten: 1:2)

Hun dieet is gebaseerd op het grootste dieetonderzoek ter wereld, DiOGenes.

Over avondeten schrijven Christian Bitz en Arne Astrup: “Of je nu alleen eet of samen met anderen, voor succesvol afvallen is de avondmaaltijd doorslaggevend. Hier kan het qua samenstelling en calorieën namelijk gruwelijk misgaan. Daarom hebben we een heleboel avondmaaltijden samengesteld die je zowel in kleine als grote porties kunt bereiden, voor als er meer mensen mee-eten of als je graag wat wilt invriezen. Diverse recepten bevatten helemaal geen traditionele bijgerechten als rijst, pasta en aardappelen. Hierdoor krijg je meer variatie en een ander verzadigingsgevoel.”

Inkijkexemplaar van