Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Roerbakkip met groene asperges en penne

Roerbakkip met groene asperges en penne

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 300 g penne
  • 2 x 4 el olijfolie
  • 300 g kipfilet gesneden in blokjes
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook
  • 500 g groene asperges in schuine stukjes gesneden (ca. 3 cm)
  • 4 el amandelschilfers
  • 4 lente-uitjes in schuine stukjes gesneden (ca. 3 cm)
  • 1 tl gemberpoeder
  • 4 el balsamico
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking
  • Giet de penne af en spoel deze in een zeef met koud water
  • Bak de blokjes kipfilet aan in 4 eetlepels olie op een middelmatig vuur
  • Bak de knoflook, asperges en amandelschilfers 2 minuten mee
  • Bestrooi met gemberpoeder en breng op smaak met peper en zout
  • Voeg 4 eetlepels balsamico en 4 eetlepels olijfolie toe aan de kip
  • Voeg de penne bij de kip en groenten en roer het geheel kort door
  • U kunt naar believen een sausje naar keuze toevoegen
  • OPDIENEN | Verdeel de inhoud van de pan over 4 diepe borden en bestrooi met de lente-ui

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij?

Het recept voor deze roerbakkip met groene asperges en penne komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.

Over dit recept in het boek: “Groene asperges zijn rijk aan foliumzuur, wat de kleine bloedvaten in de hersenen beschermt en zo de kans op een beroerte verkleint. Amandelschilfers zijn een belangrijke bron van vitamine E, deze werkt als een antioxidant en zuivert zo de hersenen van schadelijke stoffen.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van