Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Pasta met kaas: slanke variant

Pasta met kaas: slanke variant

5 / 5. 1

Ingrediënten pasta met kaas

  • 350 g broccoliroosjes
  • 1¼ tl koosjer zout
  • 350 g rotini-pasta
  • 1½ el ongezouten boter
  • 50 g gesnipperde ui
  • 35 g ongebleekte bloem
  • 480 ml magere melk
  • 240 ml zoutarme kippenbouillon (of groentebouillon)
  • versgemalen zwarte peper
  • 230 g geraspte magere pittige cheddar
  • 25 g gekruid volkoren broodkruim, zelfgemaakt (zie recept in het boek) of uit de winkel
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas

Verder nodig

  • bakspray of olieverstuiver

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet een ovenschaal van 22 × 33 cm met een beetje olie in.
  • Kook de broccoli en pasta in een grote pan met gezouten kokend water 3 minuten korter dan voor al dente volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
  • Smelt in een grote, diepe koekenpan met antiaanbaklaag de boter op middellaag vuur. Voeg de ui toe en fruit ongeveer 2 minuten. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut. Klop de melk en bouillon er voorzichtig door, draai het vuur naar middelhoog en blijf kloppen tot het mengsel gaat koken. Laat 7-8 minuten koken tot de saus glad en dik wordt. Breng op smaak met de rest van het zout en zwarte peper. Haal de pan van het vuur en roer de cheddar erdoorheen tot die is gesmolten. Voeg de pasta en broccoli toe en roer goed. Giet in de ovenschaal en bestrooi met broodkruim en Parmezaanse kaas. Spuit er wat olie op.
  • Bak 18-20 minuten. Zet de oven op de grillstand en rooster het broodkruim ongeveer 2 minuten tot hij goudbruin is.
  • Houd in de gaten dat het broodkruim niet verbrandt.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor deze slanke variant van pasta met kaas komt uit het boek Skinny taste van Gina Homolka. Ze schrijft erover: “Pasta met kaas is het ultieme troostvoedsel. Het was geen optie om dit gerecht uit mijn dieet te schrappen, dus ik besloot van het begin af aan om een manier te bedenken waarop ik dat kon voorkomen. Mijn geheime wapen was het toevoegen van groenten, met name broccoli, omdat broccoli en kaas perfect samengaan. Ik heb ook een minder vette kaassaus bedacht om het aantal calorieën te beperken. Ik vind de knapperigheid van geroosterd broodkruim erg lekker, dus die strooi ik er vlak voor het bakken overheen.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Skinny taste

Gina Homolka

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Smaakvol, gezond koken voor het hele gezin
  • Inspirerende, slanke recepten
  • Makkelijk te bereiden
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔