Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Mungbonen met champignons en bleekselderij

Mungbonen met champignons en bleekselderij

2.4 / 5. 9

Ingrediënten mungbonen met champignons

  • ¼ rode ui
  • 1 el olijfolie
  • 2 stengels selderij, in stukjes
  • 100 g cremini-champignons
  • ½ rode paprika, in stukjes
  • 1 handvol spinazie, fijngesneden
  • 75 g cashewnoten
  • 200 g mungbonen, gekookt
  • sap van 1 limoen

Verder nodig

  • Gietijzeren koekenpan

Bereidingswijze

  • Roerbak de ui in olijfolie in een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de selderij, champignons en paprika toe en roerbak nog 5 minuten.
  • Voeg de spinazie en cashewnoten toe en roerbak nog 5 minuten.
  • Voeg de mungbonen toe en roerbak nog 2 minuten.
  • Haal van het vuur, doe over in kommen en besprenkel met limoensap.

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor mungbonen met champignons en bleekselderij (in het boek: Kom vol energie) komt uit het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van Tara Stiles.

Over dit recept schrijft Tara: “Dit gerecht doet zijn naam eer aan. Alles wat erin zit, zit vol voedingsstoffen die voor langdurige energie zorgen. Als je dit hebt gegeten, voel je je opgeladen en klaar om ertegenaan te gaan. Mungbonen zijn een prachtige ontdekking. Ze zijn eenvoudig en snel te bereiden en geven je een geweldig gevoel. Ik heb dit een keer voor vrienden gemaakt en die zeiden dat het voelde alsof ze energie en geluk hadden gegeten. Te gek.”

Inkijkexemplaar van