Mungbonen met champignons en bleekselderij

Mungbonen met champignons en bleekselderij

Het recept voor mungbonen met champignons en bleekselderij (in het boek: Kom vol energie) komt uit het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van Tara Stiles.

Over dit recept schrijft Tara: “Dit gerecht doet zijn naam eer aan. Alles wat erin zit, zit vol voedingsstoffen die voor langdurige energie zorgen. Als je dit hebt gegeten, voel je je opgeladen en klaar om ertegenaan te gaan. Mungbonen zijn een prachtige ontdekking. Ze zijn eenvoudig en snel te bereiden en geven je een geweldig gevoel. Ik heb dit een keer voor vrienden gemaakt en die zeiden dat het voelde alsof ze energie en geluk hadden gegeten. Te gek.”

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten mungbonen met champignons

  • ¼ rode ui
  • 1 el olijfolie
  • 2 stengels selderij, in stukjes
  • 100 g cremini-champignons
  • ½ rode paprika, in stukjes
  • 1 handvol spinazie, fijngesneden
  • 75 g cashewnoten
  • 200 g mungbonen, gekookt
  • sap van 1 limoen

Verder nodig

  • Gietijzeren koekenpan

Bereidingswijze

  • Roerbak de ui in olijfolie in een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de selderij, champignons en paprika toe en roerbak nog 5 minuten.
  • Voeg de spinazie en cashewnoten toe en roerbak nog 5 minuten.
  • Voeg de mungbonen toe en roerbak nog 2 minuten.
  • Haal van het vuur, doe over in kommen en besprenkel met limoensap.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20

Dit recept komt uit dit boek

Powerfood, yoga en meditatie

Tara Stiles

  • Gelukkig, gezond en sterk leven
  • Stop met diëten, alles wat je nodig hebt zijn je yogamat, je meditatiekussen en je keuken
  • Een gemakkelijk weekprogramma met lekkere powerfood recepten, yoga- en meditatietips