Bloemkoolsoep met curry

Bloemkoolsoep met curry

Het recept voor deze bloemkoolsoep met curry komt uit het kookboek Koken met passie van kookdominee Han Wilmink. In zijn boek serveert hij 40 smakelijke (vleesloze) gerechten die gemaakt en gegeten kunnen worden in de veertigdagentijd, de tijd voorafgaand aan het Paasfeest.

Over dit gerecht schrijft hij: “Makkelijk, gezond en in warme aardse kleuren die doen denken aan de kleur van woestijnzand. In 40 minuten een heerlijke soep op tafel!”

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 flinke gesnipperde ui
  • 3 teentjes fijngehakte knoflook
  • 150 g milde currypasta (ook te koop in de goed gesorteerde supermarkt: bijv. ‘licht pittige Indiase currysaus, AH excellent’)
  • 1 klein blikje tomatenpuree (35 g)
  • 2 l lichte groentebouillon (mag ook van 2 l water en 2 tabletten)
  • 1 grote bloemkool van ca. 1 kg in stukjes
  • 3 in stukjes gesneden aardappelen (400-500 g) (ook lekker met zoete aardappelen, maar voeg dan ook nog een eetlepel citroensap toe)
  • 1 klein potje (125 g) crème fraîche
  • paar blaadjes verse koriander of evt. selderijblad

Verder nodig

Bereidingswijze bloemkoolsoep met curry

  • Bak in een flinke pan de ui en knoflook zachtjes aan in de olie. Voeg de currypasta toe en bak deze al roerend een paar minuten op een laag vuur mee. Doe de tomatenpuree erbij en bak even mee. Voeg dan de groentebouillon toe met de bloemkool en aardappelstukjes. Breng aan de kook en laat nog 10 minuten garen.
  • Laat de soep wat afkoelen. In een bak met koud water gaat dit lekker snel. Pureer de soep met de staafmixer tot een homogene substantie. Verwarm de soep al roerend tot ie heet is.
  • Breng eventueel op smaak met zeezout en versgemalen peper. Serveer met een klodder crème fraîche en het korianderblad.
  • Lekker samen met warm Indiaas naanbrood!

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 14.99

Dit recept komt uit dit boek

Koken met passie

Han Wilmink

  • 40 smakelijke gerechten die gemaakt en gegeten kunnen worden in de veertigdagentijd
  • Zoveel mogelijk duurzaam geproduceerd voedsel
  • Met verhalen over het vasten en andere gebruiken op weg naar Pasen