Koolhydraatarm ontbijt: beschuit met kruiden en jus

Koolhydraatarm ontbijt: beschuit met kruiden en jus

Dit recept voor een koolhydraatarm ontbijt (beschuit met kruiden en jus) komt uit het Broodbuik 30-minuten (of minder) kookboek.

Auteur William Davis schrijft over dit koolhydraatarme ontbijtrecept: “Beschuit met jus: het ultieme comfortfood waarvan je dacht dat je het nooit meer zou mogen eten … Dit in Amerika bekende ontbijtgerecht dat daar ook bij weekends en feestdagen hoort, is hier opnieuw gecreëerd met verrukkelijke jus die je over de warme beschuiten kunt gieten. Omdat ze geen tarwe of andere ongezonde verdikkingsmiddelen bevatten, zoals maiszetmeel, heb je met dit gerecht ook geen last van bloedsuiker- of insulineproblemen. En ook niet van pijnlijke gewrichten, oedeem, opspelend maagzuur, breinmist of roos. Het leven is goed zonder tarwe!

Hoewel de jus helemaal zuivelvrij is voor de mensen die aan zuivelintolerantie lijden, zijn de beschuiten dat niet omdat ze zowel kaas als boter bevatten. Voor zuivelvrije beschuiten gebruik je geen kaas en vervang je de boter door olie, zoals kokosolie, extra-light olijfolie of walnootolie.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Broodbuik 30-minuten (of minder) kookboek

    William Davis

    • Voor mensen die intolerant zijn voor gluten, een tarweallergie of coeliakie hebben. En voor mensen die dat niet hebben maar toch minder of geen tarwe willen eten.
    • Val af en neem afscheid van allerlei vage vermoeidheids- en buikklachten
    • Meer dan 200 glutenvrije recepten, die snel en gemakkelijk te bereiden zijn
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm? >

Ingrediënten Koolhydraatarm ontbijt

Bereidingswijze Koolhydraatarm ontbijt

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
  • Zo maak je de biscuits: Maal de kaas in een keukenmachine op de pulseerstand tot je een fijne, korrelige structuur krijgt. Doe de kaas in een grote kom en voeg de bakmix, het basilicum, de rozemarijn, baksoda en het zout toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg de eieren en boter of olie toe en meng ook die er heel goed door. Het deeg dat je krijgt is vrij dik. Lepel het deeg op het bakpapier in tien rondjes van ca. 10 centimeter doorsnede. Bak ze 10 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn en een tandenstoker die je in het midden van een beschuit prikt er schoon uit komt.
  • Zo maak je de jus: Terwijl de beschuiten in de oven staan, verhit je de olie in een grote koekenpan. Bak het vlees van de worstjes in 8 minuten tot het rul en bruin wordt of tot het niet langer roze is. Doe het over op een bord en houd het apart. Zet de koekenpan weer op het vuur en zet het vuur middelhoog. Verwarm de bouillon in de koekenpan tot hij bijna kookt. Zet het vuur wat lager. Klop de bloem er met één eetlepel tegelijk door. Dit duurt ca. 5 minuten, maar stop met bloem toevoegen als de jus al eerder de gewenste dikte heeft. Giet nu de kokosmelk erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg daarna het uien- en het knoflookpoeder en het zout toe. Doe dan de worst er weer bij en laat alles op een laag vuur 5 minuten pruttelen. Voeg zout toe naar smaak.
  • Lepel vlak voor het opdienen de jus over de beschuiten.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Broodbuik 30-minuten (of minder) kookboek

    William Davis

    • Voor mensen die intolerant zijn voor gluten, een tarweallergie of coeliakie hebben. En voor mensen die dat niet hebben maar toch minder of geen tarwe willen eten.
    • Val af en neem afscheid van allerlei vage vermoeidheids- en buikklachten
    • Meer dan 200 glutenvrije recepten, die snel en gemakkelijk te bereiden zijn
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Broodbuik 30-minuten (of minder) kookboek

William Davis

  • Voor mensen die intolerant zijn voor gluten, een tarweallergie of coeliakie hebben. En voor mensen die dat niet hebben maar toch minder of geen tarwe willen eten.
  • Val af en neem afscheid van allerlei vage vermoeidheids- en buikklachten
  • Meer dan 200 glutenvrije recepten, die snel en gemakkelijk te bereiden zijn
20,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay