Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Koolhydraatarm ontbijt: beschuit met kruiden en jus

Koolhydraatarm ontbijt: beschuit met kruiden en jus

1 / 5. 1

Ingrediënten Koolhydraatarm ontbijt

Bereidingswijze Koolhydraatarm ontbijt

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
  • Zo maak je de biscuits: Maal de kaas in een keukenmachine op de pulseerstand tot je een fijne, korrelige structuur krijgt. Doe de kaas in een grote kom en voeg de bakmix, het basilicum, de rozemarijn, baksoda en het zout toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg de eieren en boter of olie toe en meng ook die er heel goed door. Het deeg dat je krijgt is vrij dik. Lepel het deeg op het bakpapier in tien rondjes van ca. 10 centimeter doorsnede. Bak ze 10 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn en een tandenstoker die je in het midden van een beschuit prikt er schoon uit komt.
  • Zo maak je de jus: Terwijl de beschuiten in de oven staan, verhit je de olie in een grote koekenpan. Bak het vlees van de worstjes in 8 minuten tot het rul en bruin wordt of tot het niet langer roze is. Doe het over op een bord en houd het apart. Zet de koekenpan weer op het vuur en zet het vuur middelhoog. Verwarm de bouillon in de koekenpan tot hij bijna kookt. Zet het vuur wat lager. Klop de bloem er met één eetlepel tegelijk door. Dit duurt ca. 5 minuten, maar stop met bloem toevoegen als de jus al eerder de gewenste dikte heeft. Giet nu de kokosmelk erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg daarna het uien- en het knoflookpoeder en het zout toe. Doe dan de worst er weer bij en laat alles op een laag vuur 5 minuten pruttelen. Voeg zout toe naar smaak.
  • Lepel vlak voor het opdienen de jus over de beschuiten.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm?

Dit recept voor een koolhydraatarm ontbijt (beschuit met kruiden en jus) komt uit het Broodbuik 30-minuten (of minder) kookboek.

Auteur William Davis schrijft over dit koolhydraatarme ontbijtrecept: “Beschuit met jus: het ultieme comfortfood waarvan je dacht dat je het nooit meer zou mogen eten … Dit in Amerika bekende ontbijtgerecht dat daar ook bij weekends en feestdagen hoort, is hier opnieuw gecreëerd met verrukkelijke jus die je over de warme beschuiten kunt gieten. Omdat ze geen tarwe of andere ongezonde verdikkingsmiddelen bevatten, zoals maiszetmeel, heb je met dit gerecht ook geen last van bloedsuiker- of insulineproblemen. En ook niet van pijnlijke gewrichten, oedeem, opspelend maagzuur, breinmist of roos. Het leven is goed zonder tarwe!

Hoewel de jus helemaal zuivelvrij is voor de mensen die aan zuivelintolerantie lijden, zijn de beschuiten dat niet omdat ze zowel kaas als boter bevatten. Voor zuivelvrije beschuiten gebruik je geen kaas en vervang je de boter door olie, zoals kokosolie, extra-light olijfolie of walnootolie.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van