Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Bloemkoolpuree (Broodbuik, lekkerder dan aardappelpuree)

Bloemkoolpuree (Broodbuik, lekkerder dan aardappelpuree)

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 60 g roomkaas
  • 2 el boter
  • ¼ tl zeezout

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Zet een stoommand op een grote pan met een laag water van 5 cm. Breng het water op hoog vuur aan de kook. Doe de bloemkool in de stoommand en stoom de groente in 20 minuten heel zacht.
  • Haal de pan van het vuur en giet de bloemkool af. Draai in een blender of keukenmachine de bloemkool, roomkaas en boter en het zout tot een glad mengsel.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze bloemkoolpuree (lekkerder dan aardappelpuree!) komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. William Davis is een cardioloog die hartziekten wil voorkomen. Hij verdiepte zich in de gevaren van tarwe en gluten voor onze gezondheid en schreef daarover de bestseller Broodbuik. Het Broodbuik kookboek is daarop een echte aanvulling, met ruim 150 glutenvrije en tarwevrije recepten. Een boek dat je helpt tarwevrij eten in de praktijk te brengen, met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken!

Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Ook al behoren aardappels niet tot de Kwade Granen, ze zorgen voor andere problemen zoals het risico op extreme stijging van de bloedsuikerspiegel. Veel aardappels die tegenwoordig in de winkel liggen zijn bovendien genetisch gemodificeerd en de effecten daarvan kennen we nog niet. Dit recept laat zien hoe je de smaak en textuur van aardappelpuree kunt creëren in een even smakelijk, nee smakelijker gerecht zonder aardappel en zonder zorgen.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van