Bloemkoolpuree (Broodbuik, lekkerder dan aardappelpuree)

Bloemkoolpuree (Broodbuik, lekkerder dan aardappelpuree)

Het recept voor deze bloemkoolpuree (lekkerder dan aardappelpuree!) komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. William Davis is een cardioloog die hartziekten wil voorkomen. Hij verdiepte zich in de gevaren van tarwe en gluten voor onze gezondheid en schreef daarover de bestseller Broodbuik. Het Broodbuik kookboek is daarop een echte aanvulling, met ruim 150 glutenvrije en tarwevrije recepten. Een boek dat je helpt tarwevrij eten in de praktijk te brengen, met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken!

Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Ook al behoren aardappels niet tot de Kwade Granen, ze zorgen voor andere problemen zoals het risico op extreme stijging van de bloedsuikerspiegel. Veel aardappels die tegenwoordig in de winkel liggen zijn bovendien genetisch gemodificeerd en de effecten daarvan kennen we nog niet. Dit recept laat zien hoe je de smaak en textuur van aardappelpuree kunt creëren in een even smakelijk, nee smakelijker gerecht zonder aardappel en zonder zorgen.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Broodbuik kookboek

    William Davis

    • Verlies overgewicht en word gezonder
    • 150 lekkere recepten zonder tarwe en gluten
    • Met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 60 g roomkaas
  • 2 el boter
  • ¼ tl zeezout

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Zet een stoommand op een grote pan met een laag water van 5 cm. Breng het water op hoog vuur aan de kook. Doe de bloemkool in de stoommand en stoom de groente in 20 minuten heel zacht.
  • Haal de pan van het vuur en giet de bloemkool af. Draai in een blender of keukenmachine de bloemkool, roomkaas en boter en het zout tot een glad mengsel.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Broodbuik kookboek

    William Davis

    • Verlies overgewicht en word gezonder
    • 150 lekkere recepten zonder tarwe en gluten
    • Met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Broodbuik kookboek

William Davis

  • Verlies overgewicht en word gezonder
  • 150 lekkere recepten zonder tarwe en gluten
  • Met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken
14,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay