Voorgerecht

Hoofdgerecht
Krab koekjes - Gezond aan tafel - recept
Krab koekjes

Het recept voor deze krab koekjes komt uit het boek Skinny taste van Gina Homolka. Ze schrijft erover: “Verse krab is hier op Long Island overal verkrijgbaar. Tijdens de warmere maanden kun je mensen zelfs langs de weg krabben zien vangen. Ik heb een aantal fantastische viswinkels in de buurt, dus koop ik meestal stukjes krabvlees. Ik heb goede resultaten behaald met...

Naar recept
Bijgerecht
Paleo soep gazpacho - Gezond aan tafel - recept
Paleo soep gazpacho

Deze Paleo soep gazpacho, een traditionele Spaanse soep, wordt altijd koud opgediend en is een heerlijk verfrissende maaltijd als het warm weer is. Of schenk de soep in kleine glaasjes, leg er een garnaal op en je hebt een zomers feesthapje. Dit recept komt uit Het snelle paleo-kookboek van Daniel Green.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox...

Naar recept
Lunch
Broccolisoep - Gezond aan tafel - recept
Broccolisoep

Deze broccolisoep (ook wel ‘broccoli-powersoep’) komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Over dit recept voor broccolisoep schrijft Anne Marie Reuzenaar: “Voor een verlate lunch maakte ik dit powersoepje van groenten die ik nog in huis had. Het werd een blijvertje.”

Naar recept
Tussendoortje
Crostini met schelvis lever rillettes - Gezond aan tafel - recept
Crostini met schelvis lever rillettes en zoetzure komkommer

Dit recept voor crostini met schelvis lever rillettes en zoetzure komkommer komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over schelvislever schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Schelvislever is niet alleen lustopwekkend en lekker, maar ook goedkoop en voedzaam. […] De gare lever is direct verwerkbaar en zit...

Naar recept
Voorgerecht
Aardappel prei soep met rode zalm - Gezond aan tafel - recept
Aardappel prei soep met zalm

Het recept voor deze aardappel prei soep met zalm komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over zalm uit blik, gebruikt in deze aardappel prei soep, schrijft Bart van Olphen: “De meeste ingeblikte zalm is wild en afkomstig uit de kustwateren en rivieren van Alaska. Deze zeeën en...

Naar recept
Voorgerecht
Couscous salade met tonijn en groene kruiden - Gezond aan tafel - recept
Couscous salade met tonijn en kruiden

Het recept voor deze heerlijke couscous salade met tonijn en kruiden komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over tonijn schrijft hij onder andere het volgende in zijn boek: “Wie zin heeft in tonijn pakt een blikje skipjack, de gestreepte tonijn. Deze tonijn wordt op steeds minder plekken in...

Naar recept