Smoky chipotletofu met kerstomaatjes & avocado
Ingredienten voor Voor 2-3 personen personen
- Smoky Chipotletofu
- 2 el olijfolie
- 225 g gerookte tofu, in kleine blokjes
- 3 el chipotles en adobo
- 3 bosuitjes (50 g), in dunne ringetjes
- 150 g kerstomaatjes, gehalveerd
- Smashed avocado (zie hieronder)
- Zeezout
- Smashed avocado
- 1 grote avocado
- Schil en sap van 1 biologische limoen of citroen
- Zout en peper
- En misschien ook...
- Teentjes knoflook
- Chiliolie of Koreaanse chilivlokken
- Gehakte koriander, kervel, dragon,
- Basilicum of dille
- Scheutje tahin
Zo maak je het
- Verhit een koekenpan op vrij hoog vuur en schenk de olijfolie erin als hij heet is.
- Voeg de tofu toe en bak de blokjes in een paar minuten krokant.
- Doe de Chipotles en adobo erbij en roerbak nog een paar minuten met minstens 1/2 theelepel zeezout.
- Voeg de bosuitjes en kerstomaatjes toe.
- Draai het vuur middelhoog en bak alles nog 7-8 minuten tot de tomaatjes uit elkaar beginnen te vallen.
- Proef en voeg zo nodig wat extra zout toe.
- Serveer op een bedje van smashed avocado, in een taco of op toast.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Een intens smoky, warme tofu met chilipeper naast een verkoelende en verzachtende avocado – dit is heerlijk op toast en nog lekkerder in een taco bij het ontbijt.
Mega Mexicaans, maar dan zonder vlees. Ontdek de 110 vegetarische en vegan recepten in Meat-Free Mexicaans, het nieuwe kookboek van Thomasina Miers. Fris, spicy & spannend, dat zijn de Mexicaanse flavours van Thomasina Miers’ vega & vegan gerechten in Meat-Free Mexicaans. Van koffiebroodjes met kardemom en Smokey Chipotle Tofu tot Bloemkooltaco’s, empanada’s, gordita’s met gegrilde asperges, smoky chipotletofu en overheerlijke cocktails. Alle gerechten zijn een plezier om te bereiden, te eten, drinken en vooral om keer op keer opnieuw te maken!
Credits beeldmateriaal: Tara Fisher
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen, zoals deze smoky chipotletofu?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: