Spruitjesstamppot met kalkoen (babyhapje)
Ingredienten voor 3 porties personen
- 75 g kalkoenfiletreepjes
- 200 g aardappels
- 150 g spruitjes
- 50 ml melk
- zout
- peper
- 25 g boter
- 1 el milde mosterd (optioneel)
Zo maak je het
- Gebruik kalkoenfilet die al bereid is of snijd een kalkoenfilet in reepjes en bak deze gaar. Zijn de kalkoenreepjes gaar, leg ze dan op een bord.
- Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze.
- Voeg na ongeveer 15 minuten de spruitjes toe en laat nog 8-10 minuten doorkoken.
- Warm ondertussen de melk langzaam op.
- Giet de aardappels en spruitjes af en vang het kookvocht op. Doe de helft van de melk erbij, een beetje zout en peper en stamp alles tot de gewenste structuur.
- Voeg de rest van de melk en de boter toe en stamp door.
- Smeer een klein beetje mosterd over de kalkoenfilet en roer deze erdoor.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Vegetarisch?
Het recept voor deze spruitjesstamppot met kalkoen komt uit het boek Eibertje kiest babyvoeding van Eibertje van Halteren. Dit hapje is geschikt voor baby’s van 12 maanden en ouder.