Lunch
Glutenvrij superfood brood
Dit glutenvrij superfood brood komt uit het boek Deliciously Ella van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward). Ze schrijft erover: “Dit superfood brood behoort tot mijn basisvoeding. Ik heb altijd een paar sneetjes in mijn vriezer. Ik rooster het graag om het vervolgens te beleggen met zachte avocado, zelfgemaakte hummus, plakjes geroosterde tomaat en wat zaden of bonenkiemen voor een knapperige...
Naar receptKomkommer soep
Dit recept voor komkommer soep komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer. Trendsetter Lisette Kreischer laat in Plant Power zien hoe je als vegan, vegatariër of flexitariër superfit en gezond kunt leven. Wat denk je van heerlijke shakes en smoothies als de beauty berry booze, of The Dutch Weed burger? Van cranberry’s en lijnzaad tot gojibessen en chiazaad,...
Naar receptHartige taart met venkel, komijn en geitenkaas
Het recept voor deze hartige taart met venkel, komijn en geitenkaas komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks). Over dit recept schrijven ze: “Venkel is een van de makkelijkste groenten om te verbouwen in de tuin. Het is een schitterend gezicht, wanneer je ’s ochtends...
Naar receptGamba tartaar
Het recept voor deze zomerse gamba tartaar komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks). Over dit recept schrijven ze: “Een gerechtje dat eigenlijk vanaf het begin op de menukaart staat, maar dat nooit verveelt. Ontzettend lekker op knoflooktoast, maar wanneer de gamba’s nog lauwwarm uit...
Naar receptGort salade met sesamzaadjes en komijnekaas
Een heerlijk gerecht voor in de lente, deze gort salade! Lekker voedzaam, met geroosterde sesamzaadjes, bleekselderij en oude komijnekaas en een heerlijk frisse dressing. Bekijk ook de muziek- en wijntip hieronder om van je lunch een echt feestje te maken. Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten...
Naar receptPaddenstoelen soep
Deze paddenstoelen soep is gemaakt van onder andere gedroogde shiitakes. Ze geven deze soep zo’n volle smaak en het pureren zorgt voor zo’n romige textuur dat je niet zou geloven dat er geen kippenbouillon of room in zit. Wil je wat meer textuur, bak dan kort een paar dunne plakjes paddenstoelen in olijfolie met wat peper en zout en laat...
Naar receptCouscous met tonijn en groenten van Jamie Oliver
Wil je indruk maken op je gasten? Dat kan met dit gerecht: couscous met tonijn en groenten van Jamie Oliver. Lekker en gezond! Jamie Oliver over dit recept, uit zijn boek Jamie’s superfood voor elke dag: ‘Ik eet af en toe heerlijk verse, duurzaam gevangen tonijn – het is een gemakkelijk te bereiden vis en bevat veel selenium, dat onze nagels...
Naar receptBroccoli pastinaaksoep (Paleo)
Deze broccoli pastinaaksoep komt uit Het Paleo kookboek van Daniel Green, een Amerikaanse televisiekok die zich heeft toegelegd op gezonde voeding. Over dit recept schrijft hij: “Dit is de perfecte lunch voor een koude winterdag. Als je van een dikke, vullende soep houdt, gebruik dan iets minder bouillon en pureer de groentes grof zodat je nog iets textuur in de...
Naar receptPaleo gepocheerde eieren met gerookte zalm
Dit recept voor gepocheerde eieren met gerookte zalm komt uit Het snelle paleo-kookboek van tv-kok Daniel Green. Ze zijn heerlijk als ontbijt of vroege lunch. Daniel schrijft erover: ”Pocheren is waarschijnlijk de beste manier om eieren klaar te maken – het is zo eenvoudig en je hoeft helemaal geen vet toe te voegen. Vergeet niet om hiervoor de meest verse...
Naar receptCouscoussalade granaatappel van Jamie Oliver
Deze couscoussalade granaatappel is niet alleen lekker, maar ook erg gezond. De salade is op een bijzondere manier geserveerd: namelijk in een jampot. Dat maakt het eten van een salade een stuk leuker! Jamie Oliver over het recept: ”Als je deze aanpak eenmaal onder de knie hebt, kun je zelf ook experimenteren met combinaties van seizoensproducten en eventuele kliekjes.” Het...
Naar receptQuinoasalade van Jamie Oliver
Als je aan superfood denkt, dan denk je aan? Quinoa! Deze bonte quinoasalade van Jamie Oliver bevat naast twee van de vijf dagelijks benodigde voedselgroepen ook quinoa. Quinoa zit propvol eiwitten en vezels, en is bovendien glutenvrij. Het recept komt uit Jamie’s super food voor elke dag. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je...
Naar recept