Hoofdgerecht
Snapper van de barbecue met citroengras sambal
Het recept voor deze snapper van de barbecue met citroengras sambal komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston. Over dit recept schrijft hij: “Indonesische sambal met citroengras en chilipeper is lang niet zo zoet als deze Vietnamese versie. Eerlijk gezegd is dit een van de lekkerste chilipasta’s die ik...
Naar receptKnoflookkip met parmezaan uit de oven
Het recept voor deze knoflookkip met parmezaan uit de oven komt uit het boek De smaak van de Amish van kookdominee Han Wilmink. In De smaak van de Amish duikt kookdominee Han Wilmink onder in de fascinerende wereld van de Amish in Amerika. Over dit recept schrijft hij: “Ik heb de term New style Amish Kitchen geïntroduceerd voor een meer...
Naar receptGevulde pompoen uit de oven van Jamie Oliver
Het recept voor deze gevulde pompoen uit de oven van Jamie Oliver, met nootachtige cranberryrijst, komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Dit recept is gebaseerd op een van mijn oude favorieten en is een perfecte combi van vulling en langzaam gegaarde pompoen. De smaken gaan fantastisch samen, de textuur is zalig en het ziet er gewoon...
Naar receptGebraden gans met specerijen van Jamie Oliver
Het recept voor deze gebraden gans met kerstspecerijen van Jamie Oliver komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Als je nog nooit gebraden gans gegeten hebt, moet je dit zeker proberen. Het is een betrouwbare en fantastische methode, en naast een zalig hoofdgerecht levert het (met een beetje geluk) genoeg kliekjes op voor andere zalige gerechtjes.”
Naar receptRisotto met kalkoen en zoete prei van Jamie Oliver
Het recept voor deze risotto met kalkoen van Jamie Oliver komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Dames en heren, ik presenteer u een van de lekkerste risotto’s ter wereld – hij is smeuïg, elegant en supervoedzaam, met flinterdunne, krokante kalkoenvelletjes en een kuiltje in het midden voor je jus.”
Naar receptZalm en garnalen taart van Jamie Oliver
Het recept voor deze zalm en garnalen taart van Jamie Oliver, met zoete aardappel en aardappelpuree, komt uit het boek Super food voor familie en vrienden. Jamie schrijft erover: “Zalm en garnalen bevatten superveel vitamine B12, die onze hersenen gezond houdt, zodat we helder kunnen denken. Zalm zit bovendien tjokvol gezonde vetten.”
Naar receptForelsalade van Jamie Oliver, met krieltjes, bietjes en ei
Het recept voor deze forelsalade van Jamie Oliver, met krieltjes, bietjes en zachtgekookt ei, komt uit het boek Super food voor familie en vrienden. Jamie schrijft erover: “Forel is een briljante bron van eiwitten, die nodig zijn voor herstel en ontwikkeling van spieren. De vitamine D laat de spieren beter presteren – een ideale maaltijd voor sporters dus!” Wil...
Naar receptVegetarische chili met geroosterde groenten van Jamie Oliver
Het recept voor deze vegetarische chili met geroosterde groenten, met little gem & pofaardappels met kaas, komt uit het boek Super food voor familie en vrienden van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Het cacaopoeder geeft deze chili een extra smaakdimensie. Bovendien is het rijk aan koper, een mineraal dat onze huid en haren sterk en gezond houdt.”
Naar receptPasta met worst en broccoli van Jamie Oliver
Het recept voor deze pasta met worst en broccoli komt uit het boek Super food voor familie en vrienden van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Broccoli barst van de vitamine K, die onze botten sterk en gezond houdt, en bevat daarnaast foliumzuur en vitamine C, die ons immuunsysteem een boost geven en ons alert houden.” Op zoek naar meer overheerlijke...
Naar receptBloemkoolsoep met curry
Het recept voor deze bloemkoolsoep met curry komt uit het kookboek Koken met passie van kookdominee Han Wilmink. In zijn boek serveert hij 40 smakelijke (vleesloze) gerechten die gemaakt en gegeten kunnen worden in de veertigdagentijd, de tijd voorafgaand aan het Paasfeest. Over dit gerecht schrijft hij: “Makkelijk, gezond en in warme aardse kleuren die doen denken aan de kleur van...
Naar receptKikkererwten met spinazie
Het recept voor deze kikkererwten met spinazie komt uit het boek Natuurlijk lekker van Wijnanda Hogendoorn. Het boek bevat meer dan 200 makkelijk te bereiden recepten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen. Denk daarbij aan (onbewerkte) granen, bonen en peulvruchten, noten en zaden, groenten en fruit, kruiden en specerijen. Met deze ingrediënten bereid je talloze heerlijke gerechten...
Naar recept