Hoofdgerecht

Hoofdgerecht
Brandnetelsoep - Gezond aan tafel - recept
Brandnetelsoep

Het recept voor deze brandnetelsoep komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze voedzame groene soep is een ideaal voorjaarsgerecht omdat brandnetel een reinigende werking en flinke doses ijzer en vitamine C heeft. Maar hij kan ook zeker in de...

Naar recept
Hoofdgerecht
Biet au vin met salie - Gezond aan tafel - recept
Biet au vin met salie

Het recept voor deze biet au vin met salie komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Het mooie aan biet is dat haar kleur haar geneeskrachtige eigenschappen al verraadt. Het fraaie rood verwijst naar haar werking op het bloed (dit...

Naar recept
Hoofdgerecht
Burrito in een kom - Gezond aan tafel - recept
Burrito in een kom

Het recept voor deze burrito in een kom komt uit het kookboek Beste bowlfood ter wereld van Lonely Planet. Uit het boek over dit recept: “Een burrito zonder tortilla en geknoei met allerlei bakjes: alle toppings zijn al smaakvol aangebracht op deze kom met gekruid vlees en bonen.” Over de herkomst van de soep: “Niemand weet wie als eerste bedacht...

Naar recept
Hoofdgerecht
Avgolemono - Gezond aan tafel - recept
Avgolemono

Het recept voor deze avgolemono komt uit het kookboek Beste bowlfood ter wereld van Lonely Planet. Uit het boek over dit recept: “Dit is de klassieke kippensoep uit de traditionele Griekse keuken. Met Pasen, het belangrijkste familiefeest van het jaar, komt deze favoriet steevast op tafel te staan.” Over de herkomst van de soep: “Avgolemono, ‘ei-citroen’ in het Grieks, is...

Naar recept
Hoofdgerecht
Broccoli-spinaziesoep met avocadotoast - Gezond aan tafel - recept
Broccoli-spinaziesoep met avocadotoast

Het recept voor deze broccoli-spinaziesoep met avocadotoast komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Tahin, een dikke, romige pasta gemaakt van gemalen, geroosterd sesamzaad, is een essentieel onderdeel van hummus en baba ganoush en geeft dips en spreads, maar ook sladressings, sauzen en soepen, een zijdezachte textuur. Het is rijk aan vitaminen,...

Naar recept
Hoofdgerecht
Rendang van jonge geitenschenkel - Gezond aan tafel - recept
Rendang van jonge geitenschenkel

Het recept voor deze rendang van jonge geitenschenkel komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Hij schrijft erover: “Mannelijke dieren zijn in de melkveehouderij alleen nodig voor de voortplanting. Daarom zitten veel boeren met de mannelijke kalfjes of lammetjes in hun maag. Bij legkippen geldt hetzelfde. De...

Naar recept
Hoofdgerecht
Roerbakschotel met pittige bloemkool, paksoi, garnalen en kokos - Gezond aan tafel - recept
Roerbakschotel met pittige bloemkool, paksoi en garnalen

Het recept voor deze roerbakschotel met pittige bloemkool, paksoi, garnalen en kokos komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Dit Zuidoost-Aziatische roerbakgerecht is een uitstekende manier om meer kruisbloemige groenten (met name bloemkool en paksoi) te eten, die tot de beste bronnen van ontstekingsremmende stoffen, de zogenaamde glucosinolaten, behoren. Serveer met bruine...

Naar recept
Hoofdgerecht
Stoofschotel met kip en couscous - Gezond aan tafel - recept
Stoofschotel met kip en couscous

Het recept voor deze mediterrane stoofschotel met kip en couscous komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Deze stoofschotel bevat al het goede wat de mediterrane keuken te bieden heeft: olijfolie, groene bladgroente, tomaten (in dit geval uit blik, met meer lycopeen dan rauwe tomaten), knoflook en kip. De volkorencouscous bevat meer...

Naar recept
Hoofdgerecht
Bruine rijst met zalm, avocado en geroosterde nori - Gezond aan tafel - recept
Bruine rijst met zalm, avocado en geroosterde nori

Het recept voor deze bruine rijst met zalm, avocado en geroosterde nori komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “In plaats van bestellen kun je ook zelf een lekker Japans gerechtje maken. Serveer er extra geroosterde norivellen bij als eiwitrijke snack.” Per portie: 488 calorieën, 11 g vet (1 g verzadigd vet),...

Naar recept
Hoofdgerecht
Rotolo met spinazie en ricotta & tomatensaus - Gezond aan tafel - recept
Rotolo met spinazie en ricotta & tomatensaus

Het recept voor deze rotolo met spinazie en ricotta & tomatensaus komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor.

Naar recept
Hoofdgerecht
Penne met lentegroente ragu - Gezond aan tafel - recept
Penne met lentegroente ragu

Het recept voor deze penne met lentegroente ragu komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor.

Naar recept