Krieltjes en bloemkool uit de oven
Ingredienten voor 1 persoon
- 400 g krieltjes
- 1 bloemkool
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 el olijfolie
- Versgemalen zout
- 50 g walnoten
- 1/2 el honing
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht). Snijd de krieltjes in kleine stukjes en breek de bloemkool in roosjes.
- Snipper de rode ui en pel de tenen knoflook. Leg de krieltjes, de knoflook en de ui in een ovenschaal.
- Voeg de olijfolie en een beetje grof zout toe en meng goed.
- Gaar de krieltjes 15 minuten in de oven en voeg vervolgens de bloemkool toe.
- Laat de groenten nog 25 tot 35 minuten in de oven, totdat de krieltjes en de bloemkool gaar zijn.
- Verkruimel de walnoten en rooster kort met de honing in een pan. Voeg de walnoten toe aan de groenten.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Heb je restjes groenten over?
Dan kun je daar prima een pizza mee beleggen of een groentetaart mee vullen. Zo maak je restjes groente op en bespaar je geld. Je kunt iedere twee weken zo’n restjes-gerecht bereiden om je groentela leeg te maken.
Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?
Gezond eten duur? Onzin! Jennifer en Sven van Voedzaam & Snel tonen met de makkelijke recepten in hun nieuwste kookboek 50x lekker gezond en betaalbaar eens en voor altijd dat bewust koken ook nog eens ontzettend betaalbaar is. Wie slim koopt en slim kookt, eet elke dag een verse, voedzame en snelle maaltijd binnen budget. Wie goed voor zichzelf zorgt, kan de wereld aan!
Credits afbeelding: Sven Ter Heide
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: