Expert
Rode kool met bacon en rozemarijn van Jamie Oliver
Dit rode kool recept met bacon en rozemarijn van Jamie Oliver komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Dit is een zalige, klassieke bereidingswijze van een van de goedkoopste groenten die er zijn – rodekool. Het is heerlijk om warm te eten, maar eventuele restjes zijn koud ook erg lekker als een soort salade bij vleeswaren en...
Naar receptGevulde pompoen uit de oven van Jamie Oliver
Het recept voor deze gevulde pompoen uit de oven van Jamie Oliver, met nootachtige cranberryrijst, komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Dit recept is gebaseerd op een van mijn oude favorieten en is een perfecte combi van vulling en langzaam gegaarde pompoen. De smaken gaan fantastisch samen, de textuur is zalig en het ziet er gewoon...
Naar receptGebraden gans met specerijen van Jamie Oliver
Het recept voor deze gebraden gans met kerstspecerijen van Jamie Oliver komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Als je nog nooit gebraden gans gegeten hebt, moet je dit zeker proberen. Het is een betrouwbare en fantastische methode, en naast een zalig hoofdgerecht levert het (met een beetje geluk) genoeg kliekjes op voor andere zalige gerechtjes.”
Naar receptRisotto met kalkoen en zoete prei van Jamie Oliver
Het recept voor deze risotto met kalkoen van Jamie Oliver komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Dames en heren, ik presenteer u een van de lekkerste risotto’s ter wereld – hij is smeuïg, elegant en supervoedzaam, met flinterdunne, krokante kalkoenvelletjes en een kuiltje in het midden voor je jus.”
Naar receptCamembert uit de oven
Het recept voor deze camembert uit de oven van Jamie Oliver, met zachte rozemarijnbroodjes om te scheuren, komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Leuk om te maken, mooi om te zien en erg lekker. Rond de kerstdagen heb je vast wel een camembert, of soortgelijke kaas in huis en dan is dit een perfecte manier om...
Naar receptMince pie’s met pompoen van Jamie Oliver
Het recept voor deze mince pie’s met pompoen van Jamie Oliver, met vlokkig deeg, mincemeat, pompoen, amandelen en ahornsiroop, komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Ik vind mince pies echt bij Kerstmis horen. Dit is mijn variant op het traditionele recept en ik denk dat de pompoen in de vulling ze iets interessanter en lichter maakt...
Naar receptColeslaw (koolsalade)
Het recept voor deze coleslaw komt uit het boek De smaak van de Amish van Han Wilmink. In De smaak van de Amish duikt kookdominee Han Wilmink onder in de fascinerende wereld van de Amish in Amerika. Een leven dicht bij de natuur zonder inmenging van buitenaf. Wilmink loopt mee met de Amish op de boerderij en bezoekt een markt,...
Naar receptRadijsjessalade
Het recept voor deze radijsjessalade komt uit het boek De smaak van de Amish van Han Wilmink. Over dit recept schrijft hij: “Radijsjes zo uit de grond smaken het lekkerst in de lente en de vroege zomer. Radijsjes uit de supermarkt smaken duidelijk minder dan die uit eigen moestuin. Het volgende recept is een favoriete salade van de al eerder...
Naar receptZalm en garnalen taart van Jamie Oliver
Het recept voor deze zalm en garnalen taart van Jamie Oliver, met zoete aardappel en aardappelpuree, komt uit het boek Super food voor familie en vrienden. Jamie schrijft erover: “Zalm en garnalen bevatten superveel vitamine B12, die onze hersenen gezond houdt, zodat we helder kunnen denken. Zalm zit bovendien tjokvol gezonde vetten.”
Naar receptForelsalade van Jamie Oliver, met krieltjes, bietjes en ei
Het recept voor deze forelsalade van Jamie Oliver, met krieltjes, bietjes en zachtgekookt ei, komt uit het boek Super food voor familie en vrienden. Jamie schrijft erover: “Forel is een briljante bron van eiwitten, die nodig zijn voor herstel en ontwikkeling van spieren. De vitamine D laat de spieren beter presteren – een ideale maaltijd voor sporters dus!” Wil...
Naar receptVegetarische chili met geroosterde groenten van Jamie Oliver
Het recept voor deze vegetarische chili met geroosterde groenten, met little gem & pofaardappels met kaas, komt uit het boek Super food voor familie en vrienden van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Het cacaopoeder geeft deze chili een extra smaakdimensie. Bovendien is het rijk aan koper, een mineraal dat onze huid en haren sterk en gezond houdt.”
Naar recept