Expert

Hoofdgerecht
Linguine met worst (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Linguine met worst (Jamie Oliver)

Het recept voor deze linguine met worst, broccoletti, chilivlokken, knoflook, witte wijn en pecorino komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Dit gerecht bewijst dat je echt maar weinig nodig hebt om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Dat je er ingrediënten in kleinere hoeveelheden kunt kopen, zoals hier één worst, is op...

Naar recept
Bijgerecht
Wintersalade (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Wintersalade (Jamie Oliver)

Het recept voor deze wintersalade met zoete ui uit de oven, gestampte hazelnoten en barolodressing komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Het wennen aan verschillende bittere blaadjes is belangrijk voor de ontwikkeling van je smaakpapillen en het verkennen van nieuwe smaakdimensies. Bitter hoeft niet altijd negatief te zijn, zoals hier in combinatie met...

Naar recept
Hoofdgerecht
Salina-kip (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Salina-kip (Jamie Oliver)

Het recept voor deze Salina-kip met zalig geurende zachte aubergine, tomaat en kappertjes komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Nonna Marina inspireerde me om de smaken van het eiland Salina eens flink in het zonnetje te zetten. Ik ging aan de slag met ingrediënten die bij haar in de achtertuin groeiden en maakte...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Gianduja - de originele nutella (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Gianduja – de originele nutella (Jamie Oliver)

Het recept voor deze gianduja (de originele nutella) komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Veel prachtige recepten zijn ontstaan als gevolg van strenge Europese importbeperkingen – in het geval van gianduja ging het om een tekort aan chocolade. Om optimaal gebruik te maken van wat voorhanden was, besloot chocolatier Michele Prochet zijn cacaomassa...

Naar recept
Bijgerecht
Gegrilde-abrikozensalade (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Gegrilde-abrikozensalade (Jamie Oliver)

Het recept voor deze gegrilde-abrikozensalade met bloeiende tijm, mozzarella, roze peper en prosciutto komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Sinds ik jaren geleden ontdekte hoe Italianen fruit in salades verwerken, is een salade maken voor mij nooit meer hetzelfde geweest. Het was niet langer dat onbenullige bijgerecht, maar een complete culinaire smaakervaring. In...

Naar recept
Bijgerecht
Bruschetta met burrata (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Bruschetta met burrata (Jamie Oliver)

Het recept voor deze bruschetta met burrata en zoetzure, geroosterde witlof en selderijharten komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Een bruschetta (of Italiaanse open sandwich), als voorgerecht, antipasto of tussendoortje, is de perfecte manier om van seizoensgroenten te genieten wanneer die op hun best zijn. Ik vind het van een portie lef getuigen...

Naar recept
Hoofdgerecht
Shakshuka met tomaten, kikkererwten en courgette - Gezond aan tafel - recept
Shakshuka met tomaten, kikkererwten en courgette

Dit recept voor shakshuka met tomaten, kikkererwten en courgette komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Eigenlijk is shakshuka een ontbijtgerecht. Maar wij vinden het ook reuze makkelijk en lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd. Als we alleen zijn maken we dit vaak en doen er dan stiekem heel...

Naar recept
Tussendoortje
Knapperige groente met dips - Gezond aan tafel - recept
Knapperige groente met dips

Dit recept voor knapperige groente met dips komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Om 5 uur kun je die bekende craving hebben. Je kunt dan chips en borrelnootjes serveren, of… je doet het niet! Ga even lekker back to the seventies en maak een prachtige schaal rauwe groenten met...

Naar recept
Ontbijt
Bananen-havermoutpannenkoekjes - Gezond aan tafel - recept
Bananen-havermoutpannenkoekjes

Dit recept voor bananen-havermoutpannenkoekjes komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Havermout verlaagt het cholesterolgehalte en verkleint daarmee de kans op hart- en vaatziekten. In kaneel zit OPC, wat helpt bij het verminderen van opvliegers, angst, stemmingswisselingen en slapeloosheid. Fyto-oestrogenen in sojamelk kunnen opvliegers en andere overgangsklachten verminderen. Banaan bevat...

Naar recept
Lunch
Bananenbrood met pompoen- en zonnebloempitten - Gezond aan tafel - recept
Bananenbrood met pompoen- en zonnebloempitten

Dit recept voor bananenbrood met pompoen- en zonnebloempitten komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Kijk, dit is een heel slimme en lekkere oplossing voor als je snel de deur uit moet of in de ochtend moeilijk kunt eten: neem een plak bananenbrood mee on the road! Maak hem in...

Naar recept
Ontbijt
Gekookt eitje met dukkah - Gezond aan tafel - recept
Gekookt eitje met dukkah

Dit recept voor een gekookt eitje met dukkah komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Ken je dukkah al? Dit is een crunchy notenmengsel, afkomstig uit de Arabische keuken, en je kunt er alle kanten mee op! Dukkah is bijvoorbeeld heerlijk om komkommerstaafjes in te dippen bij de borrel. Of strooi het eens over je salades...

Naar recept