Expert
Winterpeen in zoutkorst
Het recept voor deze winterpeen in zoutkorst komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst. Ze schrijven erover in hun boek: “De groenteboer is de nieuwe visboer! Breng winterpeen in een identiteitscrisis door hem als Scandinavische zalm te begraven in een zoutkorst en vervolgens te roken. Speciaal voor Johnas om te laten zien hoe veelzijdig dat eeuwige...
Naar receptKipspiesjes op een citroengrasstokje
Het recept voor deze kipspiesjes op een citroengrasstokje komt uit het kookboek Het jaar van Guus en Dick van zanger Guus Meeuwis en sterrenchef Dick Middelweerd. Dick over dit recept in het boek (dat in het hoofdstuk Sinterklaas staat): “Toen we met ons gezin in Vietnam waren, had mijn jongste zoon al snel door dat chicken lemongrass een gerecht was...
Naar receptLamscurry
Het recept voor deze lamscurry komt uit het kookboek Het beste van Kookschrift van een Kookgek van Joop Braakhekke. Lekker met broccol en bloemkool, gefrituurd met tomatensaus en perentaart toe (recepten in het boek).
Naar receptTortillachips met guacamole van avocado en feta
Het recept voor deze tortillachips met guacamole van avocado en feta komt uit het boek The Avocado Show van het wereldberoemde Amsterdamse restaurant The Avocado Show. The Avocado Show is een van de most exciting food start-ups ter wereld. Wat begon als één restaurantje in Amsterdam met maar 45 stoelen, groeide binnen een jaar uit tot ’s werelds eerste avocado-franchiseconcept met...
Naar receptAvocadoroos maken
Hoe maak je eigenlijk een avocadoroos? In slechts vier stappen! Het is makkelijker dan je denkt en met een beetje oefenen heb je het zo onder de knie. Je fleurt ieder bordje ermee op. Hier lees je hoe, uit het boek The Avocado Show van The Avocado Show. The Avocado Show is een van de most exciting food start-ups ter wereld....
Naar receptT-bone van bloemkool
Het recept voor deze T-bone van bloemkool komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life. Over dit recept in het boek: “Een vegan variant op de T-bone steak maak je met… bloemkool! Dit lekkere alternatief voor een stuk vlees kun je met tig dingen combineren en zal dus niet snel vervelen. Waarom bloemkool? Amerikanen kwamen erachter...
Naar receptVeggie scramble
Het recept voor deze veggie scramble komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life.
Naar receptBrigadeiros
Het recept voor deze brigadeiros komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life.
Naar receptHorchata
Het recept voor deze horchata komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life.
Naar receptArabische tajine
Het recept voor deze Arabische tajine komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life. Over het gerecht schrijft Sanne van Rooij van Living the green life: “Je kent ze vast wel, de kleurrijke tajines van aardewerk waar je de lekkerste stoofpotten in maakt. De mix van groenten, peulvruchten en heel veel specerijen zorgt ervoor dat je...
Naar receptKlassieke wafels
Het recept voor deze klassieke wafels komt uit het boek Andere koek van Food Bandits.
Naar recept