Veganistisch

Ontbijt
Kikkererwten pannenkoek met hummus en avocado - Gezond aan tafel - recept
Kikkererwten pannenkoek met hummus en avocado

Het recept voor deze kikkererwten pannenkoek met hummus en avocado komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. In het boek vind je onder andere diverse recepten voor ontbijtinspiratie. Uit het boek: ‘Kom uit je comfortzone, en verwerk groenten in je ontbijt. Deze kikkererwten pannenkoek met hummus en avocado is zeker het proberen waard!’   Wil...

Naar recept
Bijgerecht
Zoete aardappel friet - Gezond aan tafel - recept
Zoete aardappel friet

Het recept voor deze zoete aardappel friet komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Deze frietjes maak je klaar in de oven. Over ovengerechten in het boek: “Ovengerechten zijn vaak goed van tevoren te maken. Maak het alvast ’s middags of in het weekend als je thuis bent en schuif het ’s avonds in de oven....

Naar recept
Hoofdgerecht
Quinoa met geroerbakte groenten - Gezond aan tafel - recept
Quinoa met geroerbakte groenten

Het recept voor deze quinoa met geroerbakte groenten komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Bij roerbakken en wokken bak je op hoge temperatuur supersnel kleine stukjes groenten, eventueel in combinatie met kip, vis, of vlees(vervanger). Het idee achter de roerbakgerechten in Eet als een expert steeds hetzelfde: kook de noodles, zilvervliesrijst, quinoa of boekweit...

Naar recept
Bijgerecht
Geroosterde pastinaak friet met mieriksworteldip - Gezond aan tafel - recept
Geroosterde pastinaak friet met mieriksworteldip

Het recept voor deze geroosterde pastinaak friet met mieriksworteldip komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen –...

Naar recept
Hoofdgerecht
Groentecurry met kokos - Gezond aan tafel - recept
Groentecurry met kokos

Het recept voor deze groentecurry met kokos komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen – nog hartstikke...

Naar recept
Hoofdgerecht
Udonnoedels met paksoi, champignons en boerenkool - Gezond aan tafel - recept
Udonnoedels met paksoi, champignons en boerenkool

Het recept voor deze udonnoedels met paksoi, champignons en boerenkool komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Over dit recept schrijft ze: “Deze verrukkelijke kluwen van zachte udonnoedels, bittere groenten, champignons, ui en rode paprika is snel en eenvoudig te bereiden, en heel vullend: het is een gezonde en heerlijke eenpansmaaltijd. Udonnoedels zijn te koop bij toko’s...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Koekjes van kikkererwten en gierst met paprikasaus

Het recept voor deze koekjes van kikkererwten en gierst met paprikasaus komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi...

Naar recept
Hoofdgerecht
Courgetteballetjes in een gekruide saus - Gezond aan tafel - recept
Courgetteballetjes in een gekruide saus

Het recept voor deze courgetteballetjes in een gekruide saus komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Over dit recept schrijft Rose: “Dit is een vereenvoudigde en versnelde versie van een recept van de Indiase culinair schrijfster Madhur Jaffrey – en toch is de bereidingstijd nog 30 minuten, maar het resultaat is de moeite waard. Het smaakt heerlijk...

Naar recept
Lunch
Quinoasalade met tuinbonen en granaatappel - Gezond aan tafel - recept
Quinoasalade met tuinbonen en granaatappel

Het recept voor deze quinoasalade met tuinbonen en granaatappel komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen –...

Naar recept
Hoofdgerecht
Mungbonen met champignons en bleekselderij - Gezond aan tafel - recept
Mungbonen met champignons en bleekselderij

Het recept voor mungbonen met champignons en bleekselderij (in het boek: Kom vol energie) komt uit het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van Tara Stiles. Over dit recept schrijft Tara: “Dit gerecht doet zijn naam eer aan. Alles wat erin zit, zit vol voedingsstoffen die voor langdurige energie zorgen. Als je dit hebt gegeten, voel je je opgeladen en klaar...

Naar recept
Tussendoortje
Vanille koekjes met kaneel - Gezond aan tafel - recept
Vanille koekjes met kaneel (snickerdoodles)

Het recept voor deze vanille koekjes met kaneel (ook wel: snickerdoodle-koekjes) komt uit het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van Tara Stiles. Over dit recept schrijft Tara: “Snickerdoodles zijn de koekjes die ik het allerliefst maak, aan vrienden geef en uiteraard ook zelf eet. Die liefde begon al toen ik nog maar net bij het aanrecht kon. Van mijn tante...

Naar recept