Sojavrij
Hummus van meelwormen
Het recept voor deze hummus van meelwormen komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Hij schrijft erover: “Meelwormen (Tenebrio molitor) zijn de larven van de bloemkever. Ze worden meestal gekweekt als voedsel voor tamme vogels en reptielen, maar kunnen ook prima door mensen gegeten worden. Net als...
Naar receptBoekweitmuffins met banaan en appel
Het recept voor deze boekweitmuffins met banaan en appel komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Voor veel glutenvrije muffins heb je verschillende soorten meel en bloem nodig, maar hier wordt slechts een type gebruikt: eiwitrijk boekweitmeel. Honing maakt ze zoet en door de geprakte banaan en blokjes appel zijn ze lekker...
Naar receptRoerbakschotel met pittige bloemkool, paksoi en garnalen
Het recept voor deze roerbakschotel met pittige bloemkool, paksoi, garnalen en kokos komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Dit Zuidoost-Aziatische roerbakgerecht is een uitstekende manier om meer kruisbloemige groenten (met name bloemkool en paksoi) te eten, die tot de beste bronnen van ontstekingsremmende stoffen, de zogenaamde glucosinolaten, behoren. Serveer met bruine...
Naar receptQuinoasalade met courgette, munt en pistachenoten
Het recept voor deze quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Wie houdt niet van deze lichte, kleurige, frisse salade? Meng gekookte quinoa met gegrilde courgette, geroosterde pistachenoten en verse munt– en lekker veel citroenrasp en -sap. Superhandig voor een picknick of lunch voor onderweg.” Per...
Naar receptRotolo met spinazie en ricotta & tomatensaus
Het recept voor deze rotolo met spinazie en ricotta & tomatensaus komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor.
Naar receptPenne met lentegroente ragu
Het recept voor deze penne met lentegroente ragu komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor.
Naar receptOrecchiette met rucola & pecorino
Het recept voor deze orecchiette met rucola & pecorino komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor. Gennaro schrijft erover: “Dit gerecht met citroen, verse tomaat, wilde rucola, en de ansjovisjes die naar de zee ruiken, is een klassieker uit mijn geboortestad, Minori. Als je wilt kun je de orecchiette ook door een ander soort korte pasta...
Naar receptGigli met parmaham & asperges
Het recept voor deze gigli met parmaham & asperges komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor. Gigli betekent ‘lelie’ in het Italiaans. Als je geen gigli kunt krijgen, hoeft dat geen probleem te zijn. Met castellane of farfalle wordt het net zo lekker.
Naar receptInvoltini van rundvlees in tomatenragu met fusilli
Het recept voor deze involtini van rundvlees in tomatenragu met fusilli komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor. Involtini is ook lekker met een minder chic stuk vlees, zoals borststuk of schenkel, maar die moet je wel wat langer stoven.
Naar receptBucatini met tonijn
Het recept voor deze eenvoudige bucatini met tonijn komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor.
Naar receptPenne met flespompoen & pancetta
Het recept voor deze penne met flespompoen & pancetta komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor.
Naar recept