Dieet
Gierstepap met amandelen, abrikozen en vanille
Het recept voor deze gierstepap met amandelen, abrikozen en vanille komt uit het boek vegan. van Kyra de Vreeze (onder andere natuurgeneeskundig therapeut, body & mind chef, en plantaardige-receptontwikkelaar).
Naar receptPolenta met geroosterde kerstomaatjes
Het recept voor deze polenta met geroosterde kerstomaatjes komt uit het boek (H)eerlijk makkelijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Over dit recept, te vinden in het hoofdstuk Zomeravonden, schrijft Gwyneth: “Een romige polenta met zoete, geschroeide kerstomaatjes is al onweerstaanbaar, maar helemaal als je er burrata (met room gevulde mozzarella) aan toevoegt. Lekker met...
Naar receptWortel gember soep
Het recept voor deze wortel gember soep komt uit het boek (H)eerlijk makkelijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Over dit recept schrijft Gwyneth: “Deze universele combinatie kun je al jaren op de gekste plaatsen tegenkomen, van spa’s en restaurants tot kant-en-klaar in de supermarkt. Ik heb ontelbare varianten van deze soep geproefd, maar ik...
Naar receptSalade van veldsla met gerookt buikspek, ei & pecorino
Deze salade van veldsla met gerookt buikspek, ei & pecorino komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en...
Naar receptSalade van snijbiet met gerookte zalm, avocado & kiemen
Deze salade van snijbiet met gerookte zalm, avocado & kiemen komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en...
Naar receptBloemkoolpizza met tomaten en kaas van Marjolein Dubbers
Het recept voor deze bloemkoolpizza met tomaten, ui, artisjokhartjes en kaas van Marjolein Dubbers komt uit het boek Het energieke vrouwen voedingskompas. Over dit recept schrijft Marjolein: “Ik heb al heel wat recepten ‘groenter’ gemaakt door zetmeel te vervangen door groenten. Dit is mijn favoriete pizzarecept met een bodem van bloemkool. Nee, hij smaakt absoluut niet naar bloemkool en ja,...
Naar receptSalade van andijvie met gerookte forel & linzen
Deze salade van andijvie met gerookte forel & linzen komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en hummusrecepten....
Naar receptSpinazie salade met Thaise zoeteaardappelburgertjes
Deze spinazie salade met Thaise zoeteaardappelburgertjes komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en hummusrecepten. Eat, share, live!...
Naar recept10 overtuigende redenen om het Paleo-dieet te volgen voor een betere gezondheid
Wat is het Paleo-dieet? En wat zijn de positieve gevolgen? Hier o.a. 10 redenen om het Paleo-dieet te volgen (uit Het Paleo-kookboek van Daniel Green).
Naar receptCourgette venkel soep met kokkels
Het recept voor deze courgette venkel soep met kokkels komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over tonijn schrijft Bart van Olphen onder andere het volgende in zijn boek: “Spanjaarden houden van een maaltje schelpdieren. Sterker, ze kunnen zich geen tapasuurtje voorstellen zonder mosselen, venusschelpen en kokkels. Deze...
Naar receptTartaar van sardine met tomatencarpaccio
Het recept voor deze tartaar van sardine met tomatencarpaccio komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over sardines schrijft Bart van Olphen onder andere het volgende in zijn boek: “Sardines komen in vele soorten en maten aan land. De visjes worden in koude loodsen en fabrieken door vaardige...
Naar recept