Lactosevrij

Hoofdgerecht
Stoofschotel met kip en couscous - Gezond aan tafel - recept
Stoofschotel met kip en couscous

Het recept voor deze mediterrane stoofschotel met kip en couscous komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Deze stoofschotel bevat al het goede wat de mediterrane keuken te bieden heeft: olijfolie, groene bladgroente, tomaten (in dit geval uit blik, met meer lycopeen dan rauwe tomaten), knoflook en kip. De volkorencouscous bevat meer...

Naar recept
Ontbijt
Kokospudding met gegrilde nectarines - Gezond aan tafel - recept
Kokospudding met gegrilde nectarines

Het recept voor deze kokospudding met gegrilde nectarines komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Pudding voor het ontbijt? Natuurlijk! Dat kan als je de pudding maakt van havermout en ongezoete, vezelrijke kokos, samen een nacht geweekt tot je een romig papje hebt. Kokosolie is een goede bron van antioxidanten. Gebruik biologische,...

Naar recept
Hoofdgerecht
Bruine rijst met zalm, avocado en geroosterde nori - Gezond aan tafel - recept
Bruine rijst met zalm, avocado en geroosterde nori

Het recept voor deze bruine rijst met zalm, avocado en geroosterde nori komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “In plaats van bestellen kun je ook zelf een lekker Japans gerechtje maken. Serveer er extra geroosterde norivellen bij als eiwitrijke snack.” Per portie: 488 calorieën, 11 g vet (1 g verzadigd vet),...

Naar recept
Hoofdgerecht
Rotolo met spinazie en ricotta & tomatensaus - Gezond aan tafel - recept
Rotolo met spinazie en ricotta & tomatensaus

Het recept voor deze rotolo met spinazie en ricotta & tomatensaus komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor.

Naar recept
Hoofdgerecht
Bucatini met tonijn - Gezond aan tafel - recept
Bucatini met tonijn

Het recept voor deze eenvoudige bucatini met tonijn komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor.

Naar recept
Voorgerecht
Mosseltartaar - Gezond aan tafel - recept
Mosseltartaar

Het recept voor deze mosseltartaar komt uit Het Zeeuwse mossel kookboek van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Lekker met een groene salade met mosterddressing en fijngesneden bieslook.

Naar recept
Voorgerecht
Springroll mosselen Bart van Olphen - Gezond aan tafel - recept
Springroll mosselen

Het recept voor deze springroll mosselen komt uit Het Zeeuwse mossel kookboek van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen.

Naar recept
Ontbijt
Gerookte makreel met avocado en citroen - Gezond aan tafel - recept
Gerookte makreel met avocado en citroen

Het recept voor deze gerookte makreel met avocado en citroen komt uit het boek Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk van professor Tim Noakes, voedingsdeskundige Sally-Ann Creed en chef-kok Jonno Proudfoot. Over ontbijten in het boek: “Zorg dat je elke ochtend goed ontbijt, met genoeg vet en eiwit. Twee eieren met een paar plakken goede bacon of ontbijtspek zijn zo gebakken. Dat is...

Naar recept
Lunch
Zoete aardappel frittata van Vivian Reijs - Gezond aan tafel - recept
Zoete aardappel frittata

Het recept voor deze zoete aardappel frittata komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze: “Ik ken niemand die niet smult van deze frittata. Een gerecht dat het hele gezin lekker vindt en ook perfect is als je vrienden te lunchen hebt. Je kunt het ook koud eten en...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zalm uit de oven van Vivian Reijs - Gezond aan tafel - recept
Zalm uit de oven

Het recept voor deze feestelijke zalm uit de oven komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze: “Dit recept heb ik van mijn man geleerd. Een van onze eerste etentjes maakte hij dit. Ik dacht dat hij een beetje opschepte over zijn kookkunsten, maar hij bleek het toch echt...

Naar recept
Lunch
Courgette-banaanpannenkoekjes - Gezond aan tafel - recept
Courgette-banaanpannenkoekjes

Het recept voor deze courgette-banaanpannenkoekjes komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Heel lekkere en gezonde pannenkoeken en de ideale manier om kinderen meer groente te laten eten. Ze zullen niet eens merken dat er groente in zit. Dit is geschikt als ontbijt of lunch,...

Naar recept