Koolhydraatarm
Tuinboon toppen
Het recept voor deze tuinboon toppen komt uit het boek Groenten in de hoofdrol van Peter Bauwens. Het komt uit het hoofdstuk over tuinbonen. Uit het boek, bij dit recept: “In culinair Italië vormen tuinboontoppen een populaire voorjaarsgroente. Even aangebakken met een beetje knoflook en de onvermijdelijke olijfolie vormt het een snel en vooral hartig en opvallend gerecht.” Lekker met brood...
Naar receptSalade met tomaten & burrata (Kim Feenstra, Bénine Bijleveld)
Het recept voor deze salade met tomaten en burrata (in het boek: salade messy burrata) komt uit het boek Food Talk van actrice, fotomodel en fotografe Kim Feenstra en Bénine Bijleveld, receptontwikkelaar, foodfotografe en oprichtster van het platform benineskitchen.com. Over dit recept schrijft Kim: “Kom je lekker bij me eten? Gezellig! Dan haal ik goede wijn en zetten we muziek...
Naar receptArtisjok frittata met waterkerspesto en geroosterde tomaten
Dit recept voor artisjok frittata met waterkerspesto en geroosterde tomaten komt uit het kookboek Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart. Over dit recept schrijft ze: “Het langzaam op lage temperatuur bakken van frittata zoals je een quiche zou bakken is een heel goede oplossing als je ooit zoals ik hebt geprobeerd om hem onder de grill te bakken. Je merkt...
Naar receptCourgette venkel soep met kokkels
Het recept voor deze courgette venkel soep met kokkels komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over tonijn schrijft Bart van Olphen onder andere het volgende in zijn boek: “Spanjaarden houden van een maaltje schelpdieren. Sterker, ze kunnen zich geen tapasuurtje voorstellen zonder mosselen, venusschelpen en kokkels. Deze...
Naar receptZalm & komkommer met misodressing
Het recept voor deze zalm & komkommer met misodressing komt uit het boek Simpel van Diana Henry. In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is. Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis haalt. Met...
Naar receptAubergines uit de oven met tomaten & saffraanroom
Het recept voor deze aubergines uit de oven met tomaten & saffraanroom komt uit het boek Simpel van Diana Henry. Over dit recept schrijft ze: “De combinatie van aubergines – een heel mediterrane groente – met room lijkt misschien vreemd maar levert een zacht en sensueel gerecht met een volle smaak op. Geef het als zodanig of bestrooi het met...
Naar receptGroenten uit de oven met wittetruffelzout (Paleo)
Het recept voor deze groenten uit de oven met wittetruffelzout (Paleo) komt uit Het snelle paleo-kookboek van Daniel Green. De Paleo-lifestyle is niet voor niets een grote dieettrend. Kook snel en gemakkelijk met vers fruit, verse groenten, vis, vlees, noten en zaden. Je merkt dat je fit, gezond en slank wordt en blijft. Dankzij de maakbare recepten voor elke dag...
Naar receptBoerenkool & eieren met gegrilde tomaten (Paleo)
Het recept voor deze boerenkool & eieren met gegrilde tomaten (Paleo) komt uit Het snelle paleo-kookboek van Daniel Green. Over het recept schrijft Daniel Green: “Boerenkool heeft veel overeenkomsten met spinazie qua voedingswaarden (vol vitaminen, mineralen, antioxidanten en fytonutriënten) maar de bladeren hebben wat meer textuur en zijn steviger dan spinazie, dus ze behouden hun vorm als je ze klaarmaakt....
Naar receptMakreel mousse met verse bieslook
Het recept voor deze makreel mousse met verse bieslook komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers...
Naar receptVoorjaarsgroente met ansjovisdip
Het recept voor deze voorjaarsgroente met ansjovisdip komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten...
Naar receptSalade met peultjes, asperges, ei en spek
Het recept voor deze salade met peultjes, asperges, ei en spek komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Peultjes laat je groeien tegen gaas. Het is een klimplant en ze bloeien prachtig. Ze zijn lekker zoet van smaak.” Wil je regelmatig gratis gezonde recepten...
Naar recept