Glutenvrij

Hoofdgerecht
Spinaziestamppot met rode biet - Gezond aan tafel - recept
Spinaziestamppot met rode biet

Het recept voor deze spinaziestamppot met rode biet komt uit het boek Natuurlijk lekker van Wijnanda Hogendoorn. Het boek bevat meer dan 200 makkelijk te bereiden recepten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen. Denk daarbij aan (onbewerkte) granen, bonen en peulvruchten, noten en zaden, groenten en fruit, kruiden en specerijen. Met deze ingrediënten bereid je talloze heerlijke...

Naar recept
Nagerecht
Munt yoghurt met watermeloen - Gezond aan tafel - recept
Munt yoghurt met watermeloen

Het recept voor deze munt yoghurt met watermeloen komt uit het boek De rijke wereld van kloosterkruiden van Tini Brugge en Vanessa van Koppen. Een heerlijk fris toetje voor in de zomer! Het gerecht kan ook goed in kleine amuseglaasjes geserveerd worden als onderdeel van een groter dessert. Over munt in het boek: “Er zijn inmiddels 25 soorten munt bekend...

Naar recept
Ontbijt
Kikkererwten pannenkoek met hummus en avocado - Gezond aan tafel - recept
Kikkererwten pannenkoek met hummus en avocado

Het recept voor deze kikkererwten pannenkoek met hummus en avocado komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. In het boek vind je onder andere diverse recepten voor ontbijtinspiratie. Uit het boek: ‘Kom uit je comfortzone, en verwerk groenten in je ontbijt. Deze kikkererwten pannenkoek met hummus en avocado is zeker het proberen waard!’   Wil...

Naar recept
Hoofdgerecht
Quinoa met geroerbakte groenten - Gezond aan tafel - recept
Quinoa met geroerbakte groenten

Het recept voor deze quinoa met geroerbakte groenten komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Bij roerbakken en wokken bak je op hoge temperatuur supersnel kleine stukjes groenten, eventueel in combinatie met kip, vis, of vlees(vervanger). Het idee achter de roerbakgerechten in Eet als een expert steeds hetzelfde: kook de noodles, zilvervliesrijst, quinoa of boekweit...

Naar recept
Hoofdgerecht
Verse bami zonder pakjes en zakjes - Gezond aan tafel - recept
Verse bami zonder pakjes en zakjes

Het recept voor deze verse bami zonder pakjes en zakjes (vol groenten en snel gemaakt!) komt uit het boek VoedZo van Sharon Numan. Het staat vol traditionele, voedzame & superlekkere recepten. Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil. Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten. Voor relaxte papa’s en mama’s en blije kids! Sharon schrijft...

Naar recept
Tussendoortje
Kippensoep - Gezond aan tafel - recept
Kippensoep

Het recept voor deze kippensoep komt uit het boek VoedZo van Sharon Numan. Het staat vol traditionele, voedzame & superlekkere recepten. Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil. Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten. Voor relaxte papa’s en mama’s en blije kids! Sharon schrijft over het recept: “Van kinds af aan ben ik een enorme...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Kippenlever paté - Gezond aan tafel - recept
Kippenlever paté

Het recept voor deze kippenlever paté komt uit het boek VoedZo van Sharon Numan. Het staat vol traditionele, voedzame & superlekkere recepten. Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil. Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten. Voor relaxte papa’s en mama’s en blije kids! Over lever schrijft Sharon in haar boek: “Lever is nogal traditioneel...

Naar recept
Lunch
Soep van geroosterde biet en appel - Gezond aan tafel - recept
Soep van geroosterde biet en appel

Het recept voor deze kruidige soep van geroosterde biet en appel komt uit Het gezonde darmen kookboek van voedingsdeskundige en chefkok Christine Bailey. Over dit recept schrijft ze: “Het roosteren van rode biet en appel versterkt de smaak en geeft deze rustieke soep een mooie zoete, karamelachtige smaak. Serveer met yoghurt erop. Gebruik voor een vegetarische of veganistische variant groentebouillon...

Naar recept
Tussendoortje
Popcorn van bloemkool - Gezond aan tafel - recept
Popcorn van bloemkool

Het recept voor deze popcorn van bloemkool komt uit Het gezonde darmen kookboek van Christine Bailey. Over dit recept schrijft ze: “Bloemkool wordt voor deze snack met een laagje specerijenolie bedekt en gebakken tot hij knapperig is. Je kunt de smaak variëren: voor een zoetere versie kun je vier ontpitte zachte gedroogde dadels met 1 eetlepel amandelboter, een ½ theelepel...

Naar recept
Hoofdgerecht
Bloemkoolrijst met garnalen en spek - Gezond aan tafel - recept
Bloemkoolrijst met garnalen en spek

Het recept voor deze quiche met bloemkoolrijst met garnalen en spek komt uit Het gezonde darmen kookboek van Christine Bailey. Over dit recept schrijft ze: “Dit is een heerlijke paleoversie van een populair rijstgerecht, maar het is veel gezonder. Eet tijdens je darmherstelprogramma zo weinig mogelijk bewerkt vlees. Koop onbewerkt spek van weidevarkens dat met natuurlijke ingrediënten en zonder kunstmatige...

Naar recept
Hoofdgerecht
Quiche met amandel bodem en spinazie, tomaat en rode paprika - Gezond aan tafel - recept
Quiche met amandel bodem en spinazie, tomaat en rode paprika

Het recept voor deze quiche met amandel bodem en spinazie, tomaat en rode paprika komt uit Het gezonde darmen kookboek van Christine Bailey. Over dit recept schrijft ze: “Vitamine A-rijke gerechten, zoals boter en eierdooier, zijn zeer belangrijk voor de darmen. Vitamine A stimuleert de uitscheiding van maagstappen en is essentieel voor de gezondheid en het herstel van het darmslijmvlies.”...

Naar recept