Glutenvrij
Wortel gember soep
Het recept voor deze wortel gember soep komt uit het boek (H)eerlijk makkelijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Over dit recept schrijft Gwyneth: “Deze universele combinatie kun je al jaren op de gekste plaatsen tegenkomen, van spa’s en restaurants tot kant-en-klaar in de supermarkt. Ik heb ontelbare varianten van deze soep geproefd, maar ik...
Naar receptCourgette venkel soep met kokkels
Het recept voor deze courgette venkel soep met kokkels komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over tonijn schrijft Bart van Olphen onder andere het volgende in zijn boek: “Spanjaarden houden van een maaltje schelpdieren. Sterker, ze kunnen zich geen tapasuurtje voorstellen zonder mosselen, venusschelpen en kokkels. Deze...
Naar receptTartaar van sardine met tomatencarpaccio
Het recept voor deze tartaar van sardine met tomatencarpaccio komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over sardines schrijft Bart van Olphen onder andere het volgende in zijn boek: “Sardines komen in vele soorten en maten aan land. De visjes worden in koude loodsen en fabrieken door vaardige...
Naar receptZeebaars uit de oven met prei, aardappels, raki & dille
Het recept voor deze zeebaars uit de oven met prei, aardappels, raki & dille komt uit het boek Simpel van Diana Henry. In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is. Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw...
Naar receptKrielaardappeltjes met waterkers en knoflook crème
Het recept voor deze krielaardappeltjes met waterkers en knoflook crème komt uit het boek Simpel van Diana Henry. In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is. Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis haalt....
Naar receptGroenten uit de oven met wittetruffelzout (Paleo)
Het recept voor deze groenten uit de oven met wittetruffelzout (Paleo) komt uit Het snelle paleo-kookboek van Daniel Green. De Paleo-lifestyle is niet voor niets een grote dieettrend. Kook snel en gemakkelijk met vers fruit, verse groenten, vis, vlees, noten en zaden. Je merkt dat je fit, gezond en slank wordt en blijft. Dankzij de maakbare recepten voor elke dag...
Naar receptBoerenkool & eieren met gegrilde tomaten (Paleo)
Het recept voor deze boerenkool & eieren met gegrilde tomaten (Paleo) komt uit Het snelle paleo-kookboek van Daniel Green. Over het recept schrijft Daniel Green: “Boerenkool heeft veel overeenkomsten met spinazie qua voedingswaarden (vol vitaminen, mineralen, antioxidanten en fytonutriënten) maar de bladeren hebben wat meer textuur en zijn steviger dan spinazie, dus ze behouden hun vorm als je ze klaarmaakt....
Naar receptChiapudding met appelcompote, frambozen & pistachenoten
Het recept voor deze chiapudding met appelcompote, verse frambozen & pistachenoten komt uit het boek Happy Body van Amber Rose, Sadie Frost en Holly Davidson. Happy Body, handboek voor mind, body & soul helpt je om je gezond en gelukkig te voelen. Dit holistische handboek geeft je informatie voor een happy, healthy lifestyle. Happy Body bevat 90 recepten, uitleg over...
Naar receptMakreel mousse met verse bieslook
Het recept voor deze makreel mousse met verse bieslook komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers...
Naar receptVoorjaarsgroente met ansjovisdip
Het recept voor deze voorjaarsgroente met ansjovisdip komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten...
Naar receptRoerbak spinazie met gorgonzola
Het recept voor deze roerbak spinazie met gorgonzola komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. Het recept, met jonge spinazie, komt uit het hoofdstuk Lente. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔
Naar recept