Glutenvrij

Hoofdgerecht
Bruine rijst met zalm, avocado en geroosterde nori - Gezond aan tafel - recept
Bruine rijst met zalm, avocado en geroosterde nori

Het recept voor deze bruine rijst met zalm, avocado en geroosterde nori komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “In plaats van bestellen kun je ook zelf een lekker Japans gerechtje maken. Serveer er extra geroosterde norivellen bij als eiwitrijke snack.” Per portie: 488 calorieën, 11 g vet (1 g verzadigd vet),...

Naar recept
Voorgerecht
Mosseltartaar - Gezond aan tafel - recept
Mosseltartaar

Het recept voor deze mosseltartaar komt uit Het Zeeuwse mossel kookboek van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Lekker met een groene salade met mosterddressing en fijngesneden bieslook.

Naar recept
Tussendoortje
Appel met citroen en cacaonibs - Gezond aan tafel - recept
Appel met citroen en cacaonibs

Het is belangrijk dat je niet naar zoetigheid grijpt om jezelf te ‘verwennen’, zodra je hongerig wordt. Wees voorbereid op de trek en neem wat gemakkelijke, verzadigende en lekkere hapjes mee voor onderweg. Zoals deze appel met citroen en cacaonibs uit Het beste dieet ter wereld kookboek.

Naar recept
Ontbijt
Gerookte makreel met avocado en citroen - Gezond aan tafel - recept
Gerookte makreel met avocado en citroen

Het recept voor deze gerookte makreel met avocado en citroen komt uit het boek Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk van professor Tim Noakes, voedingsdeskundige Sally-Ann Creed en chef-kok Jonno Proudfoot. Over ontbijten in het boek: “Zorg dat je elke ochtend goed ontbijt, met genoeg vet en eiwit. Twee eieren met een paar plakken goede bacon of ontbijtspek zijn zo gebakken. Dat is...

Naar recept
Lunch
Zoete aardappel frittata van Vivian Reijs - Gezond aan tafel - recept
Zoete aardappel frittata

Het recept voor deze zoete aardappel frittata komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze: “Ik ken niemand die niet smult van deze frittata. Een gerecht dat het hele gezin lekker vindt en ook perfect is als je vrienden te lunchen hebt. Je kunt het ook koud eten en...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zalm uit de oven van Vivian Reijs - Gezond aan tafel - recept
Zalm uit de oven

Het recept voor deze feestelijke zalm uit de oven komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze: “Dit recept heb ik van mijn man geleerd. Een van onze eerste etentjes maakte hij dit. Ik dacht dat hij een beetje opschepte over zijn kookkunsten, maar hij bleek het toch echt...

Naar recept
Hoofdgerecht
Shakshuka - Gezond aan tafel - recept
Shakshuka

Het recept voor deze shakshuka komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs.   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer snelle, gezonde recepten! ➔

Naar recept
Lunch
Courgette-banaanpannenkoekjes - Gezond aan tafel - recept
Courgette-banaanpannenkoekjes

Het recept voor deze courgette-banaanpannenkoekjes komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Heel lekkere en gezonde pannenkoeken en de ideale manier om kinderen meer groente te laten eten. Ze zullen niet eens merken dat er groente in zit. Dit is geschikt als ontbijt of lunch,...

Naar recept
Tussendoortje
Chocolade-bietencake - Gezond aan tafel - recept
Chocolade-bietencake

Het recept voor deze chocolade-bietencake komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze cake is echt onze favoriet. Ook al zitten er bietjes in, je proeft er niets van. Het smaakt echt als een volwaardige chocoladecake.”   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je...

Naar recept
Lunch
Avocado met gerookte zalmsnippers en ei - Gezond aan tafel - recept
Avocado met gerookte zalmsnippers en ei

Het recept voor deze avocado met gerookte zalmsnippers en ei komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Een super makkelijk en heel gezond gerecht, dat er ook nog eens heel leuk uitziet. Dit is geschikt voor een zondagontbijtje, maar ook als lunch.”   Wil je...

Naar recept
Lunch
Pompoen- & quinoasoep - Gezond aan tafel - recept
Pompoen- & quinoasoep

Het recept voor deze pompoen- & quinoasoep komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Deze pompoen- & quinoasoep is heerlijk als lunch met een stukje brood maar het is ook een prima voorgerecht. Is het niet het seizoen van pompoenen, vervang ze dan...

Naar recept