Burrito met gemarineerde tempé
Ingredienten voor 4 personen
- 80 g rijst
- 100 ml zoete ketjap
- 80 ml sojasaus
- 200 g tempé
- 2 el gerookte-paprikapoeder
- 50 ml gembersiroop
- 200 ml cashewsaus
- 2 el geroosterd sesamzaad
- 4 grote bloemtortilla’s
- 2 el gesneden jalapeñopeper uit pot
- 80 g rodekool, in reepjes
- 100 g geraspte oude kaas
Verder nodig
- Gietijzeren pan
- Barbecue
Zo maak je het
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af, spoel hem af onder de koude kraan en breng op smaak met 2 eetlepels ketjap en 2 eetlepels sojasaus.
- Snijd de tempé in repen en meng ze met de rest van de ketjap en sojasaus, het gerookte-paprikapoeder en de gembersiroop. Laat 20 minuten marineren.
- Verwarm de gietijzeren koekenpan op de BBQ. Voeg de tempé met marinade toe en laat 10 minuten pruttelen tot de marinade lekker in de tempé is getrokken. Doe het sesamzaad erbij en neem de gietijzeren koekenpan van de BBQ.
- Leg de tortilla’s op een werkvlak en verdeel hierover de rijst, de helft van de cashewsaus, de tempé, jalapeñopeper, rodekool en geraspte kaas. Vouw goed dicht en zet zo nodig vast met een cocktailprikker.
- Leg de burrito’s op het rooster en gril ze aan beide kanten krokant.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?
In Easy BBQ, Every Moment van Grill Guru ontdek je de lekkerste, makkelijkste recepten voor elke BBQ en elk moment. 101 tips & tricks maken barbecuën extra easy. Zowel een hele middag plezier met vuur als lekker-snel-klaar na een drukke dag. Van een classic Sunday roast, een snelle Friday Night burger tot een bewuste groentetopper voor meatless Monday. Zelfs feestelijke desserts maak je vanaf nu op de BBQ. Ontdek het plezier van buiten koken. Easy BBQ, Every moment!
De auteur schrijft over dit recept: “Met deze voedzame burrito heb je de komende uren geen last van een knorrende maag. lekker als diner, als lunch en zélfs als ontbijt.”
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: