Burrito met entrecote en kidneybonen
Ingredienten voor 2 personen
- 1 el kokosolie
- 500 g entrecote, zichtbaar vet verwijderd en in 1 cm dikke plakken
- 1 rode ui, grofgehakt
- 1 rode paprika, ontdaan van zaadjes en zaadlijsten, in grove repen
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 6 kerstomaatjes, grofgehakt
- Peper
- Zout
- 400 g kidneybonen, blik, uitgelekt en afgespoeld
- 2 grote tortillawraps
- Klein bosje koriander, alleen de blaadjes, grofgehakt
- Kneepje limoensap
Verder nodig
- Koekenpan
Zo maak je het
- Verhit de kokosolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg het vlees toe en bak het, onder af en toe omdraaien, 1-2 minuten.
- Doe de ui, rode paprika en knoflook erbij en roerbak ze 1 minuut of twee mee.
- Voeg het paprikapoeder, de oregano en de tomaten toe, strooi er peper en zout over en hussel alles 1 minuut door elkaar.
- Mik de kidneybonen erbij en bak deze 1 minuut mee, zodat ze door en door warm zijn.
- Schep de helft van het vleesmengsel op het midden van elke wrap, leg er wat gehakte koriander op en eindig met een kneepje limoensap. Rol de tortilla op en werk hem naar binnen.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij?
Het recept voor deze burrito met entrecote en kidneybonen komt uit het boek Fit in 15 van bodycoach Joe Wicks.
Over dit recept schrijft hij: “Je hebt net een work-out gedaan en je koolhydraten verdiend. Deze enorme burrito moet je met twee handen eten. Het is een ware traktatie die je gegarandeerd vult en maakt dat je je een held voelt. Hij is ook nog eens snel en simpel te maken en mee te nemen naar je werk. Probeer ook eens kip in plaats van rundvlees of pitabrood in plaats van tortillawraps.”
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: