Bijgerecht

Bijgerecht
Avocadoroos maken - Gezond aan tafel - recept
Avocadoroos maken

Hoe maak je eigenlijk een avocadoroos? In slechts vier stappen! Het is makkelijker dan je denkt en met een beetje oefenen heb je het zo onder de knie. Je fleurt ieder bordje ermee op. Hier lees je hoe, uit het boek The Avocado Show van The Avocado Show. The Avocado Show is een van de most exciting food start-ups ter wereld....

Naar recept
Bijgerecht
Pad thai - Gezond aan tafel - recept
Pad thai

Het recept voor deze pad thai komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life. Over het gerecht schrijft ze: “Pad thai betekent ‘gebakken noedels’, maar er zijn inmiddels tig varianten van gemaakt. Zo worden ze ook geserveerd met rijst en zelfs met quinoa. Wij hebben er een frisse rauwkost van gemaakt die het erg goed doet...

Naar recept
Bijgerecht
Gegrilde-inktvissalade (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Gegrilde-inktvissalade (Jamie Oliver)

Het recept voor deze gegrilde-inktvissalade met een eilandsalsa van kappertjes, pistachenoten, chilipeper, munt en citroen komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Geïnspireerd door de liefde die Nonna Franchina in haar inktvisvulling steekt, bedacht ik dit recept, waarbij we eigenlijk hetzelfde principe hanteren, maar dan andersom. Begin met het maken van een waanzinnige salsa...

Naar recept
Bijgerecht
Gevulde focaccia (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Gevulde focaccia (Jamie Oliver)

Het recept voor deze gevulde focaccia met tuinbonen, citroen, pecorino en verse kruiden komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Focaccia is een van mijn favoriete broden om zelf te bakken. Door dit recept krijgt het meer textuur, meer laagjes en meer contrast tussen zacht en krokant, én we zetten de tuinboon in het...

Naar recept
Bijgerecht
Wortelcaponata (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Wortelcaponata (Jamie Oliver)

Het recept voor deze wortelcaponata met pijnboompitten, zoete rozijnen, ui en zure azijn komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Dit is een verrassend lekker gerecht met wortels in de hoofdrol, die maar al te vaak als saaie groente worden gezien. Maak je ze op deze manier, dan zijn ze de ster van de...

Naar recept
Bijgerecht
Bloemkool uit de oven (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Bloemkool uit de oven (Jamie Oliver)

Het recept voor deze bloemkool uit de oven komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Over dit recept schrijft hij in het boek: “In dit spectaculaire gerecht staat de fantastische, tikkeltje lompe bloemkool in de spotlights. Geef deze groente net zo veel liefde en aandacht als je aan vlees geeft, want dat levert een fantastisch bijgerecht of...

Naar recept
Bijgerecht
Wintersalade (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Wintersalade (Jamie Oliver)

Het recept voor deze wintersalade met zoete ui uit de oven, gestampte hazelnoten en barolodressing komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Het wennen aan verschillende bittere blaadjes is belangrijk voor de ontwikkeling van je smaakpapillen en het verkennen van nieuwe smaakdimensies. Bitter hoeft niet altijd negatief te zijn, zoals hier in combinatie met...

Naar recept
Bijgerecht
Gegrilde-abrikozensalade (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Gegrilde-abrikozensalade (Jamie Oliver)

Het recept voor deze gegrilde-abrikozensalade met bloeiende tijm, mozzarella, roze peper en prosciutto komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Sinds ik jaren geleden ontdekte hoe Italianen fruit in salades verwerken, is een salade maken voor mij nooit meer hetzelfde geweest. Het was niet langer dat onbenullige bijgerecht, maar een complete culinaire smaakervaring. In...

Naar recept
Bijgerecht
Bruschetta met burrata (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Bruschetta met burrata (Jamie Oliver)

Het recept voor deze bruschetta met burrata en zoetzure, geroosterde witlof en selderijharten komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Een bruschetta (of Italiaanse open sandwich), als voorgerecht, antipasto of tussendoortje, is de perfecte manier om van seizoensgroenten te genieten wanneer die op hun best zijn. Ik vind het van een portie lef getuigen...

Naar recept
Bijgerecht
Sosaties - Gezond aan tafel - recept
Sosaties

Het recept voor deze Zuid-Afrikaanse sosaties van de bbq komt uit het boek Smokey Goodness 3 van barbecue-held Jord Althuizen. Hij schrijft over dit recept, dat in het boek ‘Cape Malay Cauliflower’ heet: “Elk land heeft zijn eigen bbq-specialiteit op een stokje. Peru heeft zijn Anticuchos, het midden-oosten zijn kebabs en in Azië en Nederland zijn we gek op saté. In...

Naar recept
Bijgerecht
Tropische fruitsalade - Gezond aan tafel - recept
Tropische fruitsalade

Het recept voor deze tropische fruitsalade komt uit het boek Van kleine spruit tot toffe peer van Gees van Asperen (o.a. receptontwikkelaar, foodstylist, workshop- en foodconceptontwikkelaar).

Naar recept