Bijgerecht

Bijgerecht
Zomerse salade met meloen, halloumi & tuinkers - Gezond aan tafel - recept
Zomerse salade met meloen, halloumi & tuinkers

Het recept voor deze zomerse salade met meloen, halloumi & tuinkers komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann. Over het recept schrijft ze: “Dit is een van mijn favoriete salades, waar ik nooit genoeg van krijg. Hij is zowel zoet, knapperig, zout als zuur en perfect voor bij een barbecue. Ik heb halloumi gebruikt, een stevige,...

Naar recept
Bijgerecht
Saladebowl met zoete aardappel & kurkumadressing - Gezond aan tafel - recept
Saladebowl met zoete aardappel & kurkumadressing

Het recept voor deze saladebowl met zoete aardappel & kurkumadressing komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann. Over het recept schrijft ze: “Deze salade is heerlijk als lunch of als bijgerecht bij het avondeten. De dressing bevat kurkuma, die een mooie kleur en aromatische smaak geeft. In veel keukenkastjes staat wel een potje kurkuma, dat misschien...

Naar recept
Bijgerecht
Maangedroogde tomaten - Gezond aan tafel - recept
Maangedroogde tomaten

Het recept voor deze maangedroogde tomaten komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann. Over het recept schrijft ze: “Deze tomaten zijn bedacht door Nigella Lawson en ik maakte ze eerst eigenlijk vooral omdat de naam zo fantastisch is. Maangedroogde tomaten – het klinkt bijna magisch. Gelukkig bleken ze ook erg lekker te smaken en zijn ze...

Naar recept
Bijgerecht
Aardappelsalade met korianderpesto & verse kruiden

Het recept voor deze aardappelsalade met korianderpesto & verse kruiden komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann. Over het recept schrijft ze: “Nieuwe aardappelen met pesto is een van mijn favoriete gerechten. Vaak wordt pesto gemaakt met peterselie of basilicum, maar voor dit recept gebruik ik koriander, wat een heerlijk aroma geeft. Als je een grote...

Naar recept
Bijgerecht
Gehaktballetjesspiesjes - Gezond aan tafel - recept
Gehaktballetjesspiesjes

Het recept voor deze gehaktballetjesspiesjes komt uit Het allermakkelijkste BBQ boek ter wereld van Jean-François Mallet.

Naar recept
Bijgerecht
Asperges met spek en dragon - Gezond aan tafel - recept
Asperges met spek en dragon

Het recept voor deze asperges met spek en dragon komt uit Het allermakkelijkste BBQ boek ter wereld van Jean-François Mallet.

Naar recept
Bijgerecht
Garnalendumplings met waterkastanjes - Gezond aan tafel - recept
Garnalendumplings met waterkastanjes (Jamie Oliver)

Het recept voor Liv Tyler’s garnalendumplings met waterkastanjes, gember & lente-uitjes komt uit Jamie’s Food Fight Club weekend kookboek van Jamie Oliver. Bij het recept in het boek: “Liv’s kids zijn geobsedeerd door Aziatisch eten, en dan vooral dumplings, vandaar dat ik voor haar een onfeilbaar recept bedacht heb, om thuis voor haar gezin klaar te maken. De dumplings kun je van tevoren...

Naar recept
Bijgerecht
Gegrilde perzik en burrata salade - Gezond aan tafel - recept
Gegrilde perzik & burrata salade

Het recept voor deze gegrilde perzik & burrata salade komt uit het kookboek Smokey Goodness No Worries BBQ van Jord Althuizen. Uit het boek: “Gek ben ik op burrata, het zachtere broertje van mozzarella. Deze kaas heeft iets zonnigs en onmiskenbaar Italiaans. De fluweelzachte en romige textuur past bijzonder goed in een zomerse salade en gaat uitstekend samen met een licht...

Naar recept
Bijgerecht
Maisbrood met gerookte-bloemkoolcrème en artisjok - Gezond aan tafel - recept
Maisbrood met gerookte-bloemkoolcrème en artisjok

Het recept voor dit maisbrood met gerookte-bloemkoolcrème en ingemaakte artisjok komt uit het boek Black Smoke van barbecuekoning Jord Althuizen en horecaondernemer Kasper Stuart.

Naar recept
Bijgerecht
Toast met gerookte geitenkaas - Gezond aan tafel - recept
Toast met gerookte geitenkaas

Het recept voor deze toast met gerookte geitenkaas komt uit het boek Black Smoke van barbecuekoning Jord Althuizen en horecaondernemer Kasper Stuart.

Naar recept
Bijgerecht
Winterpeen in zoutkorst - Gezond aan tafel - recept
Winterpeen in zoutkorst

Het recept voor deze winterpeen in zoutkorst komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst. Ze schrijven erover in hun boek: “De groenteboer is de nieuwe visboer! Breng winterpeen in een identiteitscrisis door hem als Scandinavische zalm te begraven in een zoutkorst en vervolgens te roken. Speciaal voor Johnas om te laten zien hoe veelzijdig dat eeuwige...

Naar recept