Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

0 / 5. 0

Top 10 vegan kookboeken

Op zoek naar vegan kookboeken? Bekijk hier onze top 10. Bekijk ook onze top 10 met koolhydraatarme kookboeken.

Top 10 vegan kookboeken

1. Easy Vegan All-day Breakfast

Easy vegan all-day breakfast - Sanne van Rooij / Living the Green LifeDe lekkerste vegan ontbijtrecepten waar je de hele dag van kunt genieten, dat is waar Easy Vegan all-day breakfast om draait. Leef je uit met 70 nieuwe, heerlijke en verrassende gerechten. Bak de allerbeste amandelpannenkoeken, ga aan de slag met een upside down perencake en drink er een gember-kurkuma juice bij. Meer fan van hartig? Probeer de verrukkelijke tomatenquiche of bereid snel een spicy omelet met gemarineerde tempeh. Klinkt grandioos toch? We hebben nog veel meer voor je in petto in deze allernieuwste Easy Vegan! Voor elk moment, waar en wanneer je maar wilt.

Lees meer over Easy Vegan All-day Breakfast in onze online boekwinkel Boekenwereld.com en bestel jouw exemplaar!

2. Taart ende Koeck

Taart ende Koeck - Maartje BorstMaartje Borst bewijst met ‘Taart ende Koeck’ dat 100% vegan taarten, cakes en koekjes minstens zo lekker zijn als oma’s ouderwetse appeltaart. Al jaren verkoopt Maartje veganistische heerlijkheden in haar vegan lunchspot Koffie ende Koeck. In dit inspirerende bakboek vind je geen rare bakbenodigdheden als kilo’s cashew met kokosolie, maar simpele, slimme en natuurlijke ingrediënten. Denk aan appelmoes of kokend water, voor de allerlekkerste, luchtigste, smeuïgste cakes en chocotaarten. Om je vingers bij af te likken, en goed voor iedereen!

Lees meer over Taart ende Koeck in onze online boekwinkel Boekenwereld.com en bestel jouw exemplaar!

3. Man. Eat. Plant.

Man.Eat.Plant. - Lisette Kreischer en Maartje BorstIn Man.Eat.Plant. laten Lisette Kreischer en Maartje Borst zien hoe stoer groente kan zijn. Vegan voeding is dé culinaire beweging van het moment en het eten van de toekomst. Dit boek biedt een 180 graden groenteswing van al jouw favoriete comfort classics. Denk epic roasts, aubergine dogs, tempehsaté of The Ultimate Mushroom Burger. Eten van groente is nog nooit zo stoer geweest.

Lees meer over Man. Eat. Plant. in onze online boekwinkel Boekenwereld.com en bestel jouw exemplaar!

4. Easy vegan feelgood

Easy Vegan Feelgood - Living the Green LifeJe goed voelen met de vegan lifestyle, dat is waar ‘Easy Vegan Feelgood’ om draait. Voel je gezond met deze mediterrane gerechten. Geniet van een goede portie dolce far niente met je vrienden. En vooral, feel connected: met elkaar én met de aarde. Living the Green Life.

Lees meer over Easy vegan feelgood in onze online boekwinkel Boekenwereld.com en bestel jouw exemplaar!

5. Deliciously Ella Het plantaardige kookboek

Deliciously Ella Het plantaardige kookboekIn ‘Deliciously Ella Het plantaardige kookboek’ deelt Ella Mills 100 nieuwe, plantaardige, vegetarische en vegan recepten uit haar Deli in Londen. De onweerstaanbare recepten met simpele, voedende ingrediënten maken deze veganistische bijbel tot een must have voor zowel fans als food lovers. Het is het perfecte boek voor iedereen die wil starten met vegetarisch en veganistisch koken.
Naast heerlijke recepten deelt Deliciously Ella ook dagboekfragmenten waarin ze voor het eerst openhartig over haar persoonlijke groei en drijfveren schrijft. Ze vertelt over het avontuur dat Deliciously Ella voor haar is, de uitdagingen en de successen die dit met zich meebracht.

Lees meer over Deliciously Ella Het plantaardige kookboek in onze online boekwinkel Boekenwereld.com en bestel jouw exemplaar!

6. Easy vegan

Easy vegan - Living the Green Life - Sanne van RooijEasy Vegan van Living the Green Life heeft de Vegan Award voor het Beste vegan kookboek van 2018 gewonnen! De Vegan Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor veganisme.In Easy Vegan laat Sanne van Rooij van Living the Green Life je zien hoe je met een plantbased lifestyle altijd heerlijk en healthy kunt eten, waar, met wie of hoe druk je ook bent. Dit kookboek bevat 24/7 recepten (van ontbijt tot diner en snelle snacks, stuk voor stuk absolute must haves), slimme on-the-go tips, en zit natuurlijk vol Instahipness. Voor iedereen die altijd of wel eens vegan wil eten.

Lees meer over Easy vegan in onze online boekwinkel Boekenwereld.com en bestel jouw exemplaar!

7. Vegan.

vegan. - De favoriete recepten uit Kyra's Kitchen - Kyra de Vreeze‘vegan.’ van Kyra de Vreeze bevat de lekkerste recepten uit Kyra’s Kitchen, allemaal veganistisch. Plantaardig eten is hard op weg een way of life te worden, maar de kookstijl van Kyra is al vele jaren onveranderd. Ze is een ware chef-kok onder de vegans!
Overheerlijk huisgemaakt en voedzaam eten. Meestal simpel, soms decadent, en altijd met pure ingrediënten, liefst van het seizoen. Uit haar keuken komen de maaltijden die in Yoga Magazine, Happinez en Elle Eten staan. Nu verschijnt Kyra’s eigen kookboek. Het bevat de meest favoriete recepten uit Kyra’s Kitchen, aangevuld met nieuwe recepten en prachtige foodfotografie.

Lees meer over Vegan. in onze online boekwinkel Boekenwereld.com en bestel jouw exemplaar!

8. Easy vegan 2

Easy vegan 2 - Living the Green LifeOok op zoek naar een bewustere lifestyle, meer energie en happiness? Met Easy Vegan 2 van Living the Green Life ontdek je hoe lekker en toegankelijk de vegan keuken echt is. En hoe internationaal, want de inspiratie voor de recepten komt uit de coolste vegan foodie capitals. Van vegan Aussie barbecue, Californian summer rolls of old school UK veggie brekki. Heb je eenmaal door hoe easy vegan is, dan is de keuze zo gemaakt: Living the Green Life, minimaal een keer per week!

Lees meer over Easy vegan 2 in onze online boekwinkel Boekenwereld.com en bestel jouw exemplaar!

9. Plant power

Plant Power - Lisette KreischerSteeds meer mensen houden zich bezig met gezonde, natuurlijke voeding. Ze staan stil bij ingeburgerde gewoontes en zijn op zoek naar wat hun lichaam echt nodig heeft om goed te functioneren en tegelijkertijd op gewicht te blijven. Het antwoord van Lisette Kreischer is Plant Power. Al jaren promoot zij met hart en ziel de plantaardige keuken als natuurlijke bron van volwaardige voeding. Ook in dit boek laat ze zien dat er veel te winnen is met deze manier van eten. Niet alleen kun je de heerlijkste ecofabulous gerechten op tafel toveren, je lichaam vindt ook als vanzelf zijn natuurlijke gewicht, terwijl je iets goeds doet voor de wereld! Plant Power staat bomvol smakelijke veganrecepten, maar is vooral sterk gericht op een natuurlijke, gezonde balans. Daartoe heeft Lisette de voedingsdeskundige Bo Schumacher in de arm genomen die elk gerecht heeft getest op voedingswaarde en Plant Power van een gedegen voedingswetenschappelijke basis voorziet.

Lees meer over Plant power in onze online boekwinkel Boekenwereld.com en bestel jouw exemplaar!

10. Vegan soul food

In dit prachtige kookboek deelt Jason, bekend van The Indigo Kitchen, zijn allerbeste veganistische recepten. Door de natuurlijke kleurstoffen zijn de gerechten een feest voor het oog en dankzij Jasons multiculturele afkomst hebben ze ook een tropisch tintje. Denk aan traditionele pom, een kruidige cassavesoep of een troostrijke rijstbowl in Japanse stijl. En wat dacht je van een broodje pikante sticky tempeh of een kom verwarmende havermout met blauwe bessen en bakbanaan? Allemaal vegan, gezond en superlekker!

Lees meer over Vegan soul food in onze online boekwinkel Boekenwereld.com en bestel jouw exemplaar!