Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

0 / 5. 0

Tip voor een betere mentale en fysieke gezondheid!

Het is niet altijd makkelijk om in ons drukke leven wat tijd voor onszelf te nemen. Even op de pauzeknop drukken en tot onszelf komen, hebben velen ook nooit echt geleerd. Precies daarom pleit Steven Laureys voor meer aandacht voor je mentale en fysieke gezondheid. In Het no-nonsense meditatie oefenboek laat Steven Laureys je kennis maken met verschillende meditaties. Een voorbeeld hiervan is meditatieve yoga. Met één oefening begin jij je dag met een gezonde geest!

Een betere mentale en fysieke gezondheid met meditatieve yoga

Waar het vooral om draait bij meditatieve yoga, is je lichaam bewegen op een manier die je bewust maakt van al zijn onderdelen en hoe die samen dat wonderlijke geheel vormen dat elke dag zo hard voor ons werkt, zo veel kan en doet. Soms ook wat te veel. Door bewust bewegen te combineren met bewuste ademhaling, lassen we voor ons lichaam en onze geest een pauze in, maken we er als het ware een meditatieve ervaring van. We komen terug bij onze adem, terug bij ons lichaam. Moeilijk hoeft dat niet te zijn. Yoga heb je in veel vormen en niveaus zodat echt iedereen ervan kan proeven.

De zonnegroet

Probeer eens de zonnegroet, een oefening die je bijvoorbeeld ’s morgens na het opstaan kunt doen om je lichaam lekker wakker te maken en op te laden voor de dag. Elke vloeiende beweging heeft hier de duur van één in- of uitademing. Je kunt je ademhalingen korter of langer maken, naargelang de intensiteit van de oefening die je zoekt. Maar het best begin je rustig aan, zodat je bewust en gecontroleerd de bewegingen uitvoert. Probeer helemaal in je lichaam te komen en bewust te worden van elk stukje en beetje. Pak snel je matje en begin de dag met een gezonde geest!

Meer weten? Bestel dan het no-nonsense meditatie oefenboek. Een oefenboek met 50 toegankelijke meditatieoefeningen die iedereen overal kan doen, wetenschappelijk toegelicht en voorzien van persoonlijke anekdotes van Steven Laureys.