Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

0 / 5. 0

Jij bent niet perfect! Creëer een andere mindset

Door iedereen leuk gevonden worden? Kan niet. Perfect zijn? Onmogelijke opgave. De volledige controle over je leven hebben? Vergeet het maar. Life coach Kelly Weekers coachte al duizenden mensen naar een gelukkiger leven. En van haar eerste boek Happy Life 365, waarin ze je op basis van simpele stappen laat zien hoe bepalend je denkwijze is voor je dagelijkse geluksgevoel, zijn al meer dan 60.000 exemplaren verkocht.

Een kant-en-klare formule voor geluk bestaat niet, aldus Kelly. “De enige die ervoor kan zorgen dat jij jouw leven als ‘leuk’ gaat bestempelen, dat ben jij zelf. Aan de slag dus!”

Net zoals je geen blokjesbuik krijgt door te lezen over push-ups, zo word je ook niet gelukkig door alleen te lezen over mindset. Ga daarom aan de slag met de 100 oefeningen en opdrachten uit de opvolger Happy Lifehacks 365, dat recent is verschenen. Daarmee kun je de theorie uit het eerste boek extra kracht bijzetten. Een van de lifehacks die Kelly in haar nieuwste boek deelt, lees je hieronder.

Lifehack 34: Ik ben niet perfect

Val jij ook weleens ten prooi aan de verwachting dat je ‘perfect moet zijn’? En op welk gebied heb jij dan die verwachting? Schrijf eens op in welke situaties jij tegen deze verwachting aanloopt en wat je gedachten op dat moment zijn. Teken vervolgens twee G-schema’s naast elkaar. Vul in het G-schema links jouw negatieve of onrealistische gedachte in. Vul vervolgens in welk gevoel deze gedachte je geeft en wat het doet met je gedrag. Probeer deze gedachte vervolgens om te denken en vul dan rechts jouw positieve of realistische gedachte in. Ook hier schrijf je op wat die gedachte zou doen met je gevoel en je gedrag. Zie je hoe groot het verschil kan zijn wanneer de situatie hetzelfde blijft, maar jij er anders over denkt? Doe deze lifehack voor alle situaties waarin je tegen deze verwachting aanloopt om zo die verwachting structureel bij te stellen. Door hierin een andere mindset te creëren.

Ben je nieuwsgierig naar de andere 99 lifehacks van Kelly Weekers? Bestel dan nu haar boek!