Gezond aan tafel logo

De gezond slank pijlers van Afvallen met Nederland

15 juni 2020

Wil jij op een gezonde manier je streefgewicht behalen en behouden? Afvallen met Nederland, het dieetprogramma waarmee al duizenden mensen succesvol afvielen, schrijft in het boek Gezond op gewicht met lekker eten! het volgende over de pijlers waarmee je gezond slank wordt.

Afvallen met Nederland gelooft in een normale levensstijl. Per slot van rekening kun je niet je hele leven op dieet of aan de shakejes en maaltijdvervangers. Dus ook geen superfoods of dure vervangers maar gewoon vlees, groente en aardappels. Hoewel (gebakken) aardappels misschien eventjes niet in de eerste periode van jouw dieetplan passen. Overigens heeft een dieet niet altijd te maken met afvallen. Het begrip dieet betekent veel meer:

di·eet (het; o; meervoud: diëten) 1 leefregel wat eten en drinken betreft, bv. op medische gronden, voor sport of om af te vallen

We streven dus naar normale leefregels en we willen af van extreme (heel weinig of juist heel veel eten). Op een gewone manier slank worden, is ons doel. Het programma is dusdanig opgebouwd dat we je eerst helpen om op je streefgewicht te komen en je vervolgens leren wat een gezond eetpatroon is.

Waarom is afvallen dan toch zo lastig? Zeker voor mensen die verslaafd zijn aan eten, wat vaak gecombineerd wordt met ongezonde voeding. Bij veel verslavingen − roken, drinken, seks − is het mogelijk te stoppen. Je kunt stoppen met roken, je kunt stoppen met het drinken van alcohol, maar stoppen met eten is een heel ander verhaal. Dat gaat simpelweg niet! En dat maakt het zo lastig want je zal moeten blijven eten en dat is vaak voeding waar je hersenen niet om vragen.

De prikkel voor lekkere (ongezonde) dingen heeft te maken met het beloningscentrum in de hersenen dat wordt gestimuleerd zodra je eet. Het begint vaak onschuldig met 1 snoepje maar kan flink uit de hand lopen. Het lastige hiervan is dat je lichaam blijft vragen naar suiker- en vetrijke producten. Ook zal het moeilijker zijn om te stoppen met het eten van deze producten. Niet omdat je er echt verslaafd aan bent, dat kan gelukkig niet met eten! Wat het zo lastig maakt is dat je deze producten gewoon lekker vindt en de gedachte aan deze producten er automatisch voor zorgt dat je zin krijgt in het product. Een mentale en lichamelijke ommezwaai maken, is dus belangrijk om tot succes te komen.

Het principe en de leefregels die wij hanteren, bestaan uit vijf elementen die allemaal een rol spelen bij het bereiken van je streefgewicht. Wij zijn ervan overtuigd dat als we 20 procent van je gedrag kunnen veranderen, we 80 procent van je succes kunnen behalen.

Ook je streefgewicht behalen en behouden?

Het boek Gezond op gewicht met lekker eten! van Afvallen met Nederland behandelt een eiwitrijk en koolhydraatarm leefstijlprogramma, ondersteund door beweging. Het bevat een compleet 10-weken programma met aandacht voor voeding en beweging; inclusief handige schema’s, boodschappenlijstjes en een deel motivatiecursus.

 • Lees meer in dit boek

  Gezond op gewicht met lekker eten!
  Gezond op gewicht met lekker eten!

  • Op een verantwoorde manier je streefgewicht behalen en behouden
  • Eiwitrijk en koolhydraatarm leefstijlprogramma, ondersteund door beweging
  • Een compleet 10-weken programma met aandacht voor voeding en beweging; inclusief handige schema’s, boodschappenlijstjes en een deel motivatiecursus
  Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

  Thuiswinkel waarborg

  Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay

  Ook gezonder eten?

  Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!