Gezond aan tafel logo

Bananenbrood: 5 recepten uit de beste kookboeken

19 februari 2018

Perfect voor ontbijt, lunch of tussendoor: bananenbrood! Gezoet zonder geraffineerde suikers en gemaakt zonder tarwebloem (maar van bijvoorbeeld speltmeel, zilvervliesrijstmeel en boekweit- en kastanjemeel). Heerlijk met ahornsiroop of notenpasta. Onze tip: doe het deeg in muffinvormpjes, bak ze, laat afkoelen en vries je bananenbroodjes in. Lekker in de lunchtrommel, van jezelf of van je kind.

Bananenbrood: 5 gezonde recepten

1. Courgette bananen brood – Ella Mills-Woodward (Deliciously Ella)

Het recept voor dit courgette bananen brood komt uit het boek Deliciously Ella Elke Dag van Ella Mills-Woodward (bekend van haar blog Deliciously Ella). Ella schrijft over dit recept: “Als dit in de oven staat, ruikt het in je keuken hemels naar vleugen vanille en kaneel. Wat ik onder meer zo goed vind aan dit recept, is dat het niet te zoet is. Het is daarom heel geschikt als ontbijt, omdat het vooral is gezoet met fruit – bananen en appels – en een klein beetje ahornsiroop.”

Courgette bananen brood - Gezond aan tafel - recept

2. Bananenbrood met walnoten – Sanne van Rooij

Het recept voor dit bananenbrood met walnoten komt uit het boek Easy vegan van Sanne van Rooij van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Bananenbrood is mijn grote zwakte! Als ik niet uitkijk, sta ik drie keer in de week een brood te bakken, dat ik daarna binnen een halve dag op heb. Ik kan het gewoon niet helpen, een plak warm brood met wat notenpasta is zo ontzettend lekker!”

Bananenbrood met walnoten - Gezond aan tafel - recept

3. Bananenbrood met pompoen- en zonnebloempitten – Isa Hoes en Medina Schuurman

Dit recept voor bananenbrood met pompoen- en zonnebloempitten komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman.

Bananenbrood met pompoen- en zonnebloempitten - Gezond aan tafel - recept

4. Glutenvrije cake van boekweit en kastanjemeel – Kyra de Vreeze

Het recept voor deze glutenvrije cake van boekweit en kastanjemeel komt uit het boek Kyra’s Kitchen van Kyra de Vreeze (bekend van haar blog Kyra’s Kitchen). Deze glutenvrije cake zit vol hypoallergene voedingsmiddelen en is dus een aanrader voor mensen met een voedingsintoleratie of -overgevoeligheid.

Glutenvrije cake van boekweit en kastanjemeel - Gezond aan tafel - recept

5. Bananenbroodbrownies – Food Bandits

Het recept voor deze bananenbroodbrownies komt uit het boek Andere koek van Food Bandits.

    Ook gezonder eten?

    Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!