Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

Hapjes oudejaarsavond: 12 gerechtjes voor oud & nieuw

Hapjes op oudejaarsavond dit jaar? Het is in ieder geval een van onze favorieten: een gezellige hapjesavond met familie of vrienden. Iedereen maakt een paar kleine gerechtjes om met z’n allen de hele avond van te smullen. Nou kun je daarvoor de frituurpan aanzetten, maar wij gaan natuurlijk voor gezond. We hebben daarom 12 gezonde (en superlekkere!) hapjes voor je op een rij gezet. We zijn benieuwd wat je ervan vindt en wat je eventueel gaat maken. Hoe dan ook: we wensen je een fijne oudejaarsavond en natuurlijk een heel gelukkig en gezond nieuw jaar!

Hapjes oudejaarsavond: 12 gezonde gerechtjes

1. Falafel met pittige pindasaus (tamaaya)

Het recept voor deze Soedanese falafel met pittige pindasaus (tamyaa) komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Extra kruidig door de toevoeging van de verse kruiden zoals koriander en dille!
Falafel met pittige pindasaus (tamaaya) - Gezond aan tafel - recept

2. Briocherolletjes met roomkaas, knoflook en rozemarijn

Het recept voor deze briocherolletjes met roomkaas, knoflook, rozemarijn en fleur de sel komt uit het kookboek Kleine hartige taartjes van Meike Schaling, eigenaresse van de Franse Patisserie in Amsterdam Petit gâteau. In dit recept maken we het deeg zelf.

Briocherolletjes met roomkaas, knoflook, rozemarijn en fleur de sel - Gezond aan tafel - recept

3. Camembert uit de oven

Het recept voor deze camembert uit de oven, met zachte rozemarijnbroodjes om te scheuren, komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Leuk om te maken, mooi om te zien en erg lekker!

Camembert uit de oven - Gezond aan tafel - recept

4. Linzen-pistachepaté

Het recept voor deze linzen-pistachepaté komt uit het kookboek Hapjes & dips uit de serie De groentekeuken van Émilie Franzo.

Linzen-pistachepaté - Gezond aan tafel - recept

5. Tortilla met aardappels, spek en paprika

Het recept voor deze heerlijke tortilla met aardappels, spek en paprika komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van Matt Preston.

Tortilla met aardappels, spek en paprika - Gezond aan tafel - recept

6. Groentestengels met dips

Het recept voor deze groentestengels met dips komt uit het boek Veggie Kidz van Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze. De dips zijn ook lekker op een cracker of toastje.

Groentestengels met dips - Gezond aan tafel - recept

7. Popcorn van bloemkool

Het recept voor deze popcorn van bloemkool komt uit Het gezonde darmen kookboek van Christine Bailey. Bloemkool wordt voor deze snack met een laagje specerijenolie bedekt en gebakken tot hij knapperig is.

Popcorn van bloemkool - Gezond aan tafel - recept

8. Vlugge Aziatische viskoekjes

Het recept voor deze vlugge Aziatische viskoekjes komt uit het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver.

Vlugge Aziatische viskoekjes (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept

9. Spanakopita met tzatziki

Het recept voor deze spanakopita met tzatziki komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Deze krokante goudbruine filodeegpakketjes zijn gevuld met spinazie en feta en zijn heel makkelijk te maken.

Spanakopita met tzatziki - Gezond aan tafel - recept

10. Eirolletjes met zalm, roomkaas en komkommer

Het recept voor deze eirolletjes met zalm, roomkaas en komkommer komt uit het boek Super eten voor superkinderen van ‘Echt eten’-experts professor Tim Noakes, chef-kok Jonno Proudfoot en kinderdiëtiste Bridget Surtees.

Ei rolletjes met zalm, roomkaas en komkommer - Gezond aan tafel - recept

11. Koekjes met parmezaan en olijven

Het recept voor deze koekjes met parmezaan en olijven komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld. Een makkelijk hapje voor oudejaarsavond, goed van tevoren klaar te maken!

Koekjes met parmezaan en olijven - Gezond aan tafel - recept

12. Makreelmousse met verse bieslook

Het recept voor deze makreel mousse met verse bieslook komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel.

Makreel mousse met verse bieslook - Gezond aan tafel - recept

Klik hier voor meer tips.