Camembert uit de oven

Camembert uit de oven

Het recept voor deze camembert uit de oven van Jamie Oliver, met zachte rozemarijnbroodjes om te scheuren, komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek.

Over dit recept schrijft hij: “Leuk om te maken, mooi om te zien en erg lekker. Rond de kerstdagen heb je vast wel een camembert, of soortgelijke kaas in huis en dan is dit een perfecte manier om hem te serveren. Smeuïg, romig, verleidelijk en vol van smaak.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Jamie Oliver's Kerstkookboek

    Jamie Oliver

    • Tijdens het kerstfeest relaxed genieten van een heerlijk kerstmenu
    • Je inspiratiebron én hulplijn deze kerst
    • Vol heerlijke recepten voor de feestdagen, van echte kerstklassiekers met een Jamie-twist tot vegetarische hoofdgerechten en gezonde traktaties
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 400 g (hard brood)meel, plus een beetje extra om te bestuiven
  • 400 g (hard) volkoren(brood) meel
  • 1 zakje (7 g) gedroogde gist
  • boter
  • 80 g oudbakken broodkruim
  • 3 ronde camemberts van 250 g elk
  • 6 takjes verse rozemarijn
  • 3 kleine teentjes knoflook
  • 1-2 verse rode pepers
  • olijfolie

Verder nodig

  • Bakblik

Bereidingswijze

  • Doe de beide soorten meel met de gist en 1 theelepel zeezout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden, giet er al roerend geleidelijk aan 550 ml lauw water bij en roer het meel er langzaam door tot je een grof deegmengsel hebt. Kneed het deeg 10 minuten op een met meel bestoven werkvlak, of tot het glad en elastisch is, leg het in een licht ingevette kom, dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het 2 uur op een warme plek rijzen.
  • Vet een groot, mooi gevormd bakblik in met boter en strooi er het broodkruim in. Snijd de bovenkant van de korst van de camemberts er op 1 cm vanaf de rand uit (houd twee van de doosjes apart). Breek de toppen van de takjes rozemarijn, pel de teentjes knoflook, snijd ze met de rode pepers in dunne plakjes en prik ze in de zachte kaas. Strooi er een snufje zeezout en zwarte peper op en leg het kaasje in het midden van de schaal. Verdeel het deeg in drie stukken en elk deel weer in tienen, zodat je in totaal 30 stukjes hebt. Draai de stukjes in balletjes, leg ze als op de foto om de camembert heen, dek het blik af met een vochtige theedoek en laat ze nog een uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C/gasovenstand 4. Ris de resterende rozemarijnnaaldjes op een bergje, hussel ze met wat olie door elkaar en strooi ze op de deegballetjes. Strooi er uit de hoogte een flinke snuf zeezout over en leg er piepkleine klontjes boter op, die tijdens het bakken smelten. Zet het blik 30 minuten in de oven, of tot de camembert smeuïg is en de broodjes mooi gerezen en gaar zijn. Zet het blik midden op tafel en tast toe – wees er snel bij, want het gaat gegarandeerd hard! En het mooie is dat je nog twee kaasjes achter de hand hebt. Leg het tweede kaasje zodra je het blik op tafel zet in het doosje in de oven, bak hem ongeveer 20 minuten, schenk de gesmolten kaas in de inmiddels waarschijnlijk vrijwel lege korst in het blik en herhaal dit zo nodig met het derde kaasje. Iedereen blij!

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Jamie Oliver's Kerstkookboek

    Jamie Oliver

    • Tijdens het kerstfeest relaxed genieten van een heerlijk kerstmenu
    • Je inspiratiebron én hulplijn deze kerst
    • Vol heerlijke recepten voor de feestdagen, van echte kerstklassiekers met een Jamie-twist tot vegetarische hoofdgerechten en gezonde traktaties
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Jamie Oliver's Kerstkookboek

Jamie Oliver

  • Tijdens het kerstfeest relaxed genieten van een heerlijk kerstmenu
  • Je inspiratiebron én hulplijn deze kerst
  • Vol heerlijke recepten voor de feestdagen, van echte kerstklassiekers met een Jamie-twist tot vegetarische hoofdgerechten en gezonde traktaties
34,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay