Makreel mousse met verse bieslook
- Manja Visser
- Dips-sauzen-dressings, Tussendoortje
- Vis
Ingrediënten makreel mousse met verse bieslook
- 1 gerookte makreel
- 125 g crème fraîche
- ½ tl geraspte mierikswortel
- zout
- versgemalen peper
- 5 sprieten verse bieslook
Verder nodig
- Keukenmachine
Bereidingswijze
- Maak de makreel schoon en verdeel hem in stukken.
- Doe de stukken in de keukenmachine samen met de crème fraîche, mierikswortel en versgemalen peper. Mix tot een geheel en breng op smaak met zout en peper.
- Knip de bieslook in kleine stukjes en roer deze door de makreelmousse.
- Lekker met geroosterde sneetjes stokbrood.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze makreel mousse met verse bieslook komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond.
Het recept voor dit borrelhapje komt uit het hoofdstuk Lente (verse bieslook!).
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: