Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Vlugge Aziatische viskoekjes (Jamie Oliver)

Vlugge Aziatische viskoekjes (Jamie Oliver)

5 / 5. 1

Ingrediënten vlugge Aziatische viskoekjes (Jamie Oliver)

  • 1 stengel citroengras
  • 6 cm verse gemberwortel
  • ½ bos verse koriander (25 g)
  • 500 g zalmfilet, zonder huid, graten verwijderd
  • 4 tl chili-jam (verkrijgbaar bij speciaalzaken of online)

Bereidingswijze

  • Kneus de stengel citroengras op je werkvlak en trek het harde buitenste laagje eraf. Schil de gemberwortel en hak hem samen met de zachte binnenkant van het citroengras en de meeste koriander (met steeltjes en al) fijn. Houd een paar mooie korianderblaadjes apart en leg ze in een kommetje koud water. Snijd de zalm op het fijngehakte mengsel op je plank in blokjes van 1 cm en schuif de helft van de zalm opzij. Hak de resterende helft superfijn – tot een soort puree – en meng er de grovere stukjes zalm, een snufje zeezout en zwarte peper door. Verdeel het mengsel in 4 porties en kneed er ongeveer 2 cm dikke koekjes van.
  • Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag met 1 eetlepel olijfolie op matig hoog vuur. Bak de koekjes 2 minuten aan elke kant, of tot ze mooi goudbruin zijn. Schep de chili-jam op de viskoekjes, giet een scheutje water in de pan, zet het vuur uit en kantel de pan zodat het water langs de koekjes vloeit. Serveer de koekjes met de uitgelekte korianderblaadjes.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze vlugge Aziatische viskoekjes komt uit het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



5 ingrediënten

Jamie Oliver

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Snel & simpel koken: met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond eten
  • Jamies makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd
  • 130 recepten met o.a. vlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en zoetigheden
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔