Briocherolletjes met roomkaas, knoflook en rozemarijn

Briocherolletjes met roomkaas, knoflook en rozemarijn

Het recept voor deze briocherolletjes met roomkaas, knoflook, rozemarijn en fleur de sel komt uit het kookboek Kleine hartige taartjes van Meike Schaling, eigenaresse van de Franse Patisserie in Amsterdam Petit gâteau. In dit recept maken we het deeg zelf.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Kleine hartige taartjes

    Petit gâteau

    • Culinaire hoogtepunten voor op een feestje, borrel of partij
    • Van Petit gâteau, de échte Franse patisserie uit Amsterdam
    • Zes basisrecepten – van quiche en madeleine tot soes – elk met verschillende vullingen en toppings
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Sojavrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 1 bakje roomkaas (Philadelphia)
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • vers gehakte rozemarijn
  • versgemalen peper
  • BRIOCHEDEEG
  • 70 g suiker
  • 12 g zout
  • 500 g bloem
  • 20 g verse bakkersgist
  • 250 g ei (ongeveer 5 biologische eieren)
  • 100 g melk
  • 175 g boter
  • EIMENGSEL
  • 1 biologisch ei
  • 1 eidooier van een biologisch ei
  • 20 g melk
  • snufje suiker
  • snufje zout

Bereidingswijze

  • DEEG | Doe eerst de suiker en het zout in de kom, daarna de bloem. ∙ Verkruimel de gist over de bloem. ∙ Voeg de eieren en de melk toe. ∙ Mix op een lage stand tot alles is gemengd. ∙ Voeg daarna de boter in 2 keer toe en zet de mixer op een iets hogere stand. ∙ Blijf mengen tot het deeg 24 °C is of loslaat van de kom. Dit kan een tijdje duren. Het deeg mag niet meer plakken. ∙ Strooi een beetje bloem in een schaal en leg het deeg erin. ∙ Wikkel de schaal in plasticfolie. ∙ Zet de schaal een nacht in de koelkast. Je mag het deeg zelfs twee dagen in de koelkast laten staan als je geen tijd hebt om er eerder mee aan de slag te gaan. De smaak wordt daar nog beter van.
  • EIMENGSEL | Meng alle ingrediënten.
  • Bestrijk de lap deeg van 30 × 15 cm met driekwart van het roomkaasmengsel en bestrooi met fleur de sel. Blijf ongeveer een cm van de rand anders komt de vulling er bij het vouwen uit.
  • Vouw het deeg in drieën en leg het een halfuur terug in de koelkast.
  • Rol het deeg weer uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 5 mm dik.
  • Leg het deeg nu een kwartier in de vriezer.
  • Haal het deeg een kwartier later uit de vriezer en bestrijk het met de rest van de roomkaas. Pas op: niet tot aan de rand.
  • Bestrooi met een beetje fleur de sel en wat gehakte rozemarijn.
  • Rol het deeg op als een koffiebroodje en leg het 20 à 30 minuten in de vriezer.
  • Snijd de rol in plakken van ongeveer 1 cm, bestrijk ze met het eimengsel en laat ze ongeveer 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en verlaag de temperatuur vervolgens naar 170 °C wanneer de rolletjes de oven in gaan.
  • Bestrijk ze nogmaals met ei en zet ze in de oven.
  • Bak ze ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin zijn.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Kleine hartige taartjes

    Petit gâteau

    • Culinaire hoogtepunten voor op een feestje, borrel of partij
    • Van Petit gâteau, de échte Franse patisserie uit Amsterdam
    • Zes basisrecepten – van quiche en madeleine tot soes – elk met verschillende vullingen en toppings
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Kleine hartige taartjes

Petit gâteau

  • Culinaire hoogtepunten voor op een feestje, borrel of partij
  • Van Petit gâteau, de échte Franse patisserie uit Amsterdam
  • Zes basisrecepten – van quiche en madeleine tot soes – elk met verschillende vullingen en toppings
18,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay