Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Koekjes met parmezaan en olijven

Koekjes met parmezaan en olijven

0 / 5. 0

  • 4
  • Bereiding: 25 min., baktijd: 15 min., koeltijd: 1 uur
  • Jean-Francois Mallet
  • Tussendoortje

Ingrediënten koekjes met parmezaan en olijven

  • 20 zwarte olijven (zonder pit)
  • 150 g Parmezaan
  • 100 g zachte boter
  • 100 g bloem

Bereidingswijze

  • Hak de olijven fijn en rasp de parmezaan.
  • Meng de zachte boter met de parmezaan, bloem en fijngehakte olijven. Kneed alles goed door.
  • Maak kleine rolletjes en laat ze 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd plakjes van 1 cm dik en bak ze 15 min. op een bakplaat.
  • Laat de koekjes op de plaat afkoelen.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor deze koekjes met parmezaan en olijven komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld.

Het allermakkelijkste kookboek ter wereld van J.-F. Mallet maakt zijn belofte waar: met dit boek kan iedereen een mooie maaltijd op tafel zetten! Geen excuses voor kant-en-klaarmaaltijden en afhaalpizza’s meer dus! Het boek bevat bijna 200 recepten met maximaal 6 ingrediënten per recept. Maak de heerlijke Jambalaya, verras je familie met de makkelijke kalfsrollade met asperges of geniet van een van de vele pizza- en pastagerechten. Alles wordt duidelijk in beeld gebracht waardoor dit een ideaal kookboek is voor beginners, studenten en voor iedereen die snelle inspiratie voor het avondeten nodig heeft.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van