Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Gezond-oud-worden

Gezond oud worden

Filter op gang, dieet, kok of soort gerecht

Maak gebruik van ons uitgebreide filter systeem om snel de lekkerste recepten te vinden.

Filter

Snel zoeken

Of zoek in onze uitgebreide recepten database, er zit vast iets lekker tussen.

Je kunt altijd terug naar de vorige stap of opnieuw beginnen.

Gezond oud worden

Wil jij ook gezond oud worden? Met je leefstijl en voeding kun je daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Hieronder hebben we boeken, blogs en recepten voor je verzameld die je helpen gezond en jong te blijven.

Blogs

In zijn blog Wat dieren ons leren over lang leven; over eten schrijft verouderingsarts David van Bodegom, naar aanleiding van een onderzoek naar de biologie van lang leven onder dieren, het volgende:

“Er heerst een epidemie van obesitas. Meer dan de helft van alle volwassen Nederlanders boven de 18 jaar heeft inmiddels overgewicht. Van de ouderen is dat zelfs bijna twee derde. Overgewicht is de belangrijkste reden dat we meer dan een miljoen mensen hebben met ouderdomssuiker en dat hart- en vaatziekten een van onze voornaamste doodsoorzaken is. De belangrijkste oorzaak van de obesitasepidemie is overconsumptie. Obesitas is een ziekte van mensen en van huisdieren. In de natuur komt obesitas niet voor. Niemand zag ooit een giraf met overgewicht.

Als ik één advies zou mogen geven over voeding zou ik het advies geven om niet te veel te eten. Vooral niet te veel calorieën. Natuurlijk is dat advies wat grof, er zijn nog tal van adviezen waarmee je je voedingspatroon verder kunt verfijnen. Vergelijk het afstemmen van een gezonde voeding met het afstellen van een microscoop. Een microscoop heeft twee knoppen waarmee je de afstand van de lens tot het object verandert en het beeld scherpstelt: een grove regelknop en een fijne regelknop. Het heeft geen zin om aan de fijne regelknop te draaien als het beeld volledig onscherp is. Dan moet je eerst met de grove regelknop de lens ongeveer in positie brengen om pas daarna perfect scherp te stellen met de fijne regelknop.”

Lees ook de volgende blogs voor meer inzichten over hoe je gezond oud kunt worden:

Boeken over gezond oud worden

Verder lezen over gezond oud worden en wat je daar zelf aan kunt doen? Wij adviseren de volgende boeken:

[boekdb_sc_etalage id=”4″]

Recepten

De volgende recepten komen uit (kook)boeken met als thema ‘gezond oud worden’.