Mooi weer leent zich voor salades. Ze zijn fris, licht verteerbaar, snel klaar te maken en gezond. Nog lekkerder worden ze (vinden wij dan) als je ze combineert met (zomer)fruit: appels, sinaasappels, mango’s, perziken … Schep een van de volgende salades met fruit op je bord, serveer er desgewenst brood bij en beleef het echte zomergevoel – zelfs als het weer even niet mee zit! Bekijk ook ons complete overzicht met salades.
Het recept voor deze tabouleh met watermeloen komt uit Het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.
Deze salade van gerookte zalm met buffelmozzarella en bosbessen komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.
Deze mangosalade met cashewnoten en kiemgroente komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van Jennifer & Sven.
Deze salade meiknol, watermeloen, geitenkaas & pompoenpitten komt uit het boek Sla Easy van Ida de Haart.
Deze salade van boerenkool met sinaasappel, tomaat en avocado komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.
Het recept voor deze salade met geroosterde perzik, pecannoten en prosciutto komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston.
Het recept voor deze rode bieten salade met peertjes komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.
Deze salade van rucola met peer en blauwe kaas komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.
Het recept voor deze Paleo kip salade met sinaasappel en granaatappel komt uit Het Paleo kookboek van Daniel Green.
Klik hier voor meer tips.