Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

Salades met fruit: 9 zomerse recepten

Mooi weer leent zich voor salades. Ze zijn fris, licht verteerbaar, snel klaar te maken en gezond. Nog lekkerder worden ze (vinden wij dan) als je ze combineert met (zomer)fruit: appels, sinaasappels, mango’s, perziken … Schep een van de volgende salades met fruit op je bord, serveer er desgewenst brood bij en beleef het echte zomergevoel – zelfs als het weer even niet mee zit! Bekijk ook ons complete overzicht met salades.

9 salades met fruit

1. Tabouleh met watermeloen

Het recept voor deze tabouleh met watermeloen komt uit Het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Tabouleh met watermeloen - Gezond aan tafel - recept

2. Salade van gerookte zalm met buffelmozzarella en bosbessen

Deze salade van gerookte zalm met buffelmozzarella en bosbessen komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.

3. Mangosalade met cashewnoten en kiemgroente

Deze mangosalade met cashewnoten en kiemgroente komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van Jennifer & Sven.

Mango salade met cashewnoten en kiemgroente - Gezond aan tafel - recept

4. Salade meiknol, watermeloen, geitenkaas & pompoenpitten

Deze salade meiknol, watermeloen, geitenkaas & pompoenpitten komt uit het boek Sla Easy van Ida de Haart.

Salade meiknol, watermeloen, geitenkaas en pompoenpitten - Gezond aan tafel - recept

5. Boerenkool met sinaasappel, tomaat en avocado

Deze salade van boerenkool met sinaasappel, tomaat en avocado komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.

Boerenkool met sinaasappel, tomaat en avocado - Gezond aan tafel - recept

6. Salade met geroosterde perzik, pecannoten en prosciutto

Het recept voor deze salade met geroosterde perzik, pecannoten en prosciutto komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston.

Salade met geroosterde perzik, pecannoten en prosciutto - Gezond aan tafel - recept

7. Rodebietensalade met peertjes

Het recept voor deze rode bieten salade met peertjes komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Rode bieten salade met peertjes van Niven Kunz - Gezond aan tafel - recept

8. Rucola met peer en blauwe kaas

Deze salade van rucola met peer en blauwe kaas komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.

Rucola met peer en blauwe kaas - Gezond aan tafel - recept

9. Kip salade met sinaasappel en granaatappel (Paleo)

Het recept voor deze Paleo kip salade met sinaasappel en granaatappel komt uit Het Paleo kookboek van Daniel Green.

Klik hier voor meer tips.