Rode bieten salade met peertjes (Niven Kunz)

Rode bieten salade met peertjes (Niven Kunz)

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 200 g witte quinoa
  • 400 ml bietensap
  • 400 g gekookte rode bieten
  • 400 g geitenkaas
  • 400 g stoofperen
  • 20 witpuntradijsjes
  • 6 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 120 g eikenbladsla, gewassen
  • 60 g bietenblad
  • 20 g radijsscheuten
  • zonnebloemolie om te bakken

Bereidingswijze

  • Snipper de sjalotten en fruit de helft aan in een scheut zonnebloemolie. Voeg de quinoa toe en laat kort meefruiten. Voeg het bietensap en een snuf zout toe en laat de quinoa op middelmatig vuur garen totdat het vocht is opgenomen en de quinoa beetgaar is.
  • Laat afkoelen en snij intussen biet, geitenkaas, stoofpeer en radijs in grove stukken. Maak de dressing door de olijfolie te mengen met de balsamicoazijn.
  • Bouw de salade op door onderaan te beginnen met de eikenbladsla. Leg daarop de quinoa en de geitenkaas, radijs, stoofpeer en rode biet. Maak de salade af met bietenblad, de resterende sjalot, radijsscheuten en de dressing.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze rode bieten salade met peertjes komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

 

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Inkijkexemplaar van